Let's get in touch

OTYS 2019 NL - Let's get in touch

Wat is een jobboard?
Weet je nog vroeger, toen er nog geen internet bestond, dat je voor een baan langs een arbeidsbureau moest lopen en kijken wat de actuele vacatures waren op een groot bord? Gelukkig is dit door de jaren heen veranderd en is het vinden van een baan nu veel gemakkelijker dan vroeger. Er bestaan tegenwoordig immers veel meer mogelijkheden om een baan te kunnen vinden. Eén ding is echter door de jaren heen hetzelfde gebleven, namelijk: ‘het jobboard’.

Vacaturebank of jobboard?

Wat is een Jobboard? Als je het woord jobboard letterlijk zou vertalen vanuit het Engels dat staan er ‘werk bord’. In goed Nederlands ook wel een vacaturebank genoemd. Eigenlijk is het heel simpel. Een jobboard is een fysiek of digitaal bord waar je alle vacatures kan vinden die op dat moment open staan. Dit kan via een vacature website (digitaal jobboard) gaan zoals bijvoorbeeld Indeed, maar het kan ook nog op een bord in de supermarkt staan.

Belangrijk onderdeel van je recruitmentproces?

Er zijn door het succes van het internet verschillende job boards ontstaan. Bedrijven zijn bereid om te betalen voor een publicatie van een vacature op een jobboard, in plaats van bijvoorbeeld in een krant. Zo hopen deze bedrijven natuurlijk de juiste kandidaten te trekken voor de functies die zij open hebben staan.

Je kan dus wel begrijpen dat het plaatsen van een vacature op een jobboard zeer effectief kan uitpakken. Veel mensen hebben via verschillende vacaturebanken dan ook een baan gevonden. Jobboards zijn dus een belangrijk onderdeel van jouw recruitmentproces en absoluut middelen om rekening mee te houden bij het uitrollen van jouw strategie.

Meer informatie?Wellicht ook interessant

OTYS Go!

OTYS Go! is cloudbased recruitment software. Door de modulaire opbouw is het Recruiting Technology platform interessant voor verschillende doelgroepen.

Lees meer

OTYS Web!

Als softwareleverancier voor Recruitment, werving & selectie, detachering en uitzending faciliteert OTYS ook in jouw website en je online vindbaarheid.

Lees meer

Over OTYS

In bijna 20 jaar is OTYS uitgegroeid tot een solide onderneming met meer dan 1000 klanten en over 15.000 gebruikers in 25 landen over de gehele wereld.

Lees meer

1
Hi there!Heb je 1 minuut?

Welkom op onze vernieuwde website! We zijn benieuwd wat jij er van vindt. Geef snel je rating.

Alvast bedankt!

Geef je rating

Your!T BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.