Let's get in touch
 

Perry & Aktiesport breidt samenwerking met OTYS uit

Met dank aan OTYS kunnen de storemanagers van Perry & Aktiesport sinds begin december hun eigen online sollicitaties beheren. OTYS bouwde voor dit doel een Lijnmanagers Portaal. Deze applicatie betekent een nieuwe mijlpaal in de toch al succesvolle samenwerking tussen Perry & Aktiesport en OTYS. Volgens de sportretailer maakt de software van OTYS het recruitmentproces zowel doelgerichter als efficiënter. Zo gebruikt deze sportwinkelketen de rapportagefunctie van OTYS om investeringen in sociale media en vacaturebanken te onderbouwen en waar nodig bij te sturen. Lees verder. 

Services

  • Lijnmanagersportaal
  • Selectie & Procedure
  • CV Parsing
  • E-mail & Agenda

Employer branding en talentontwikkeling

In de huidige krappe arbeidsmarkt zijn employer branding en talentontwikkeling succesfactoren voor recruitment. “Wij willen voor onze negentig winkels de beste storemanagers en verkoopmedewerkers. Dat is gelet op het schaarse aanbod van vakbekwame en ervaren werkzoekenden een hele uitdaging, zeker in onze competitieve markt”. Dit zegt Remco Bruijns, recruitment coördinator bij Perry & Aktiesport.

Het recruitment team gebruikt sinds 2015 de applicaties van OTYS om vacatures bij kandidaten doelgroepgericht en wervend onder de aandacht te brengen. Hierbij presenteren ze Perry & Aktiesport als een aantrekkelijke werkgever waar je jezelf verder kunt ontwikkelen. Bijvoorbeeld via het trainingsaanbod van de Perry & Aktiesport Academy waarmee talentvolle verkoopmedewerkers de stap naar storemanager kunnen maken
 

Efficiƫnter recruitmentproces

De uitbreiding met het Lijnmanagers Portaal maakt het recruitmentproces efficiënter. Met behulp van deze oplossing kunnen de storemanagers de werving en selectie van nieuwe vestigingscollega’s vanaf de sollicitatiefase zelfstandig uitvoeren. Zodat zij zelf de verkoopmedewerkers aan kunnen nemen die het beste bij hun filiaal passen. “We hebben wekelijks zo’n tweehonderd vacatures open staan. Nu de filiaalhouders zelf de sollicitaties van tijdelijke en vaste verkoopmedewerkers behandelen, bespaart dat onze corporate recruiters veel tijd. Die tijd kunnen we nu besteden aan online recruitment en employment branding”, aldus Bruijns.
 

“We hebben wekelijks zo’n tweehonderd vacatures open staan. Nu de filiaalhouders zelf de sollicitaties van tijdelijke en vaste verkoopmedewerkers behandelen, bespaart dat onze corporate recruiters veel tijd. Die tijd kunnen we nu besteden aan online recruitment en employment branding”

Remco Bruijns, recruitment coördinator bij Perry & Aktiesport

Snel vacatures publiceren

Perry & Aktiesport werkt met verschillende modules van OTYS Go!, de cloudbased recruitmentsoftware van OTYS. Bruijns roemt de manier waarop deze modules al aan de voorkant van het recruitmentproces naadloos met elkaar samenwerken. “Wij maken onze vacatures en andere content voor employer branding met het contentmanagement systeem van OTYS. Met enkele muisklikken staat een vacature in de juiste opmaak op onze werken-bij website, die ook door OTYS is ontwikkeld. En met hetzelfde gemak plaatsen wij de vacature door naar sociale media en vacaturebanken.” In een dynamische en krappe kandidatenmarkt is die snelheid volgens Bruijns heel belangrijk. 

 

Het artikel gaat verder onder de afbeelding(en). Scroll direct verder. 

Overzichtelijke workflow

De OTYS-module Selectie & Procedure helpt Perry & Aktiesport om sollicitanten met de juiste gegevens per vacature in de database met kandidaten te krijgen. Maar ook om de workflow aan taken en acties per vacature en kandidaat te monitoren. 

“Zo houden we onze werkstroom overzichtelijk en kunnen we de juiste prioriteiten stellen”, aldus Bruijns. Binnen OTYS zijn allerlei afzonderlijke applicaties voor werkzaamheden binnen de werkstroom soepel met elkaar geïntegreerd. Denk hierbij aan de functies van e-mail en agendabeheer. OTYS functioneert hiermee als integrale kantoorsoftware voor het recruitmentproces. Bruijns: “zelf gebruik ik uitsluitend mijn OTYS-mail voor alle communicatie rond vacatures en kandidaten”. 
 

“Een gebruiksvriendelijke en integrale totaaloplossing voor recruitment waarmee je in dit online tijdperk het verschil voor de kandidaat kunt maken”

Remco Bruijns, recruitment coördinator bij Perry & Aktiesport

Handige features

In elke module van OTYS Go! wemelt het van handige features die dankzij externe (API-)koppelingen met partnerapplicaties van OTYS beschikbaar zijn. Zo gebruikt Perry & Aktiesport een applicatie van Textkernel voor CV Parsing. Deze feature zet cv’s die per e-mail binnenkomen automatisch om in een cv waarmee de kandidatendatabase optimaal kan werken. 

OTYS werkt samen met tal van leveranciers van CRM- en recruitmentsoftware om innovatieve features te kunnen blijven leveren. Het zorgt hierbij voor goed functionerende koppelingen en integraties. Niet alleen voor de frontoffice functies binnen het recruitmentproces, maar ook voor de koppeling met backoffices software voor bijvoorbeeld urenregistratie, verloning, facturatie en financiële administratie. OTYS hoeft die software hierdoor niet zelf te leveren en kan zich daardoor blijven richten op zijn core business: het ontwikkelen en leveren van recruitmentsoftware. 
 

Candidate journey

Remco Bruijns ziet als recruitment coördinator van Perry & Aktiesport dagelijks het resultaat van de samenwerking met OTYS: “een gebruiksvriendelijke en integrale totaaloplossing voor recruitment waarmee je in dit online tijdperk het verschil voor de kandidaat kunt maken”. Want hoe krapper de arbeidsmarkt, hoe belangrijker de candidate journey die recruiters met hun tools kunnen creëren.

 

Wil je net als Perry & Aktiesport de regie van het wervingsproces geven aan de managers? Wil je ontdekken of een lijn managers portaal voor jullie kan werken? Of, willen jullie graag kijken welke mogelijkheden OTYS te bieden heeft voor complexe organisatie structuren, schroom dan niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend gesprek. Dat kan door dit formulier in te vullen of door een mailtje te sturen naar customersales@otys.nl
 

Bekijk Perrysport  Bekijk Aktiesport

CasesWellicht ook interessant...

Bekijk
APK Sessie met OTYS

Bring at Work

Bekijk
Een geautomatiseerd proces met XA Flow

HRC International

 
0
Hi there!Heb je 1 minuut?

Welkom op onze vernieuwde website! We zijn benieuwd wat jij er van vindt. Geef snel je rating.

Alvast bedankt!

Geef je rating

Your!T BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.