Let's get in touch
 

IT-ProfileAcquisitie overbodig door hoge vindbaarheid

IT-Profile is loopbaanspecialist voor technische en commerciële IT-ers. Door de ruime ervaring in de ICT branche is het bedrijf expert in het begeleiden van IT Professionals op zoek naar een nieuwe baan. Inmiddels vonden al meer dan 500 IT-ers hun nieuwe baan via IT-Profile. Verregaande proces automatisering past bij hun manier van werken en de focus op IT. Daarom werkt het bedrijf al sinds 2007 met de e-recruitment software van OTYS.

Services

  • Webdesign
  • Webdevelopment
  • Analytics
  • Branding

Ruimte voor verbetering

Oprichters Wilbert van Beek en Erik Derijks werkten 12 jaar bij een middelgrote ICT-dienstverlener. Het recruitmentproces verliep daar volgens het traditionele stramien. Derijks: “Je gaf aan de HR-afdeling door waar je behoefte aan had, er werden bakken met geld uitgegeven aan advertentie en online media en daarna was het afwachten. Dit leverde weinig tot niets op, dus vaak moesten we alsnog een bureau inhuren. De reguliere bureaus hadden vaak weinig affiniteit met de ICT-business, waardoor we ook met deze bureaus niet aan de juiste kandidaten kwamen.” Niet alleen bedrijven hadden last van de krappe IT-markt. IT-ers hadden er zelf ook last van. “Wanneer een IT-er zijn CV online zet, wordt hij aan alle kanten bestookt met e-mails en aanbiedingen, terwijl het voor hun lastig is om te beoordelen of er een passende functie en geschikte werkgever bij zit. Dit maakt de kans op een mismatch groot en IT-ers huiverig om van baan te veranderen. Kandidaten hebben behoefte aan advies en begeleiding. Aan beide kanten van de markt viel er dus veel te verbeteren. Zo ontstond de ambitie om in de IT-sector recruitment beter aan te pakken.”

Toen we zagen hoe OTYS juist deze processen heeft geperfectioneerd hoefden we niet lang meer na te denken over ons nieuwe softwarepakket. Binnen twee weken was het contract rond, en na nog eens een maand was onze site live!

Erik Derijks| Mede-oprichter IT-Profile

Noodzaak voor 1 geïntegreerd systeem

1 januari 2007 ging de website van IT-profile de lucht in. “We zijn begonnen met een platte site zonder CMS. Vacatures plaatsten we elke keer handmatig. We beschikten over een eigen database die niet gekoppeld was aan de rest van de systemen. Het was wel werkbaar, maar we moesten nog veel zelf doen, bijvoorbeeld het uniform opmaken van CV´s. Al snel hadden we in de gaten dat we één goed geïntegreerd systeem nodig hadden.”

Derijks: “Bij het zoeken naar een systeem hebben we eerst gekeken naar onze meest tijdrovende processen: het plaatsen van vacatures, doorzoeken van onze database en het standaardiseren van de CV´s. Daar viel de grootste winst te boeken. Toen we zagen hoe OTYS juist deze processen heeft geperfectioneerd hoefden we niet lang meer na te denken over ons nieuwe softwarepakket. Binnen twee weken was het contract rond, en na nog eens een maand was onze site live!”

Focus op de kandidaten

Doelstelling van OTYS niet alleen het werkproces voor recruiters, HR-personeel en intercedenten te optimaliseren, maar ook om het sollicitatieproces voor kandidaten zo soepel mogelijk te laten verlopen. “Daarom past OTYS zo goed bij ons. De eisen en wensen van de kandidaten staan bij ons voorop. Door een goed werkende website en te zorgen voor een up-to-date database en kandidatenbeheersysteem zorgen we ervoor dat het sollicitatieproces zo goed mogelijk verloopt en kandidaten niet afhaken.” Derijks: “Door de koppeling in OTYS met LinkedIn kunnen kandidaten heel eenvoudig solliciteren met hun LinkedIn profiel. De gegevens van de kandidaten worden dan automatisch verwerkt in onze database.”

Derijks omschrijft OTYS als flexibel, simpel en to the point: eigenschappen die perfect passen bij IT-Profile. "Het contact met OTYS verloopt goed. Het is heel prettig dat je binnen OTYS precies kunt aangeven welke modules je wel en niet wilt gebruiken. Het systeem bevalt erg goed. Het is zeer intuïtief, je pakt het makkelijk op.” zegt Derijks. Een van de grote voordelen die hij benoemt is de bereikbaarheid van het systeem. “OTYS is web-based en daardoor overal en altijd bereikbaar. Als ik mijn laptop vergeten ben dan pak ik gewoon een andere computer. Al onze informatie komt real time in eenzelfde systeem terecht, waardoor mijn collega’s en ik altijd dezelfde informatie tot onze beschikking hebben en er op kunnen vertrouwen dat deze informatie ook up-to-date is.”

 

Het resultaat

Sinds het live gaan van de OTYS-site in november 2007 zijn de bezoekersaantal vervijfvoudigd. Inmiddels staat de teller op zo´n 2500 bezoekers per maand en dat is nog altijd stijgende. “We bereiken onze kandidaten beter, maar nieuwe klanten bellen ons ook vaak, met het verzoek ze te helpen. Het aantal sollicitanten neemt in dezelfde verhouding toe als het aantal websitebezoekers. Voor ons geldt dus; hoe meer traffic, hoe meer sollicitanten. Dus het werkt en dat maakt het gaaf.”

De website gaat al heel wat jaren mee en is nog steeds zeer geschikt. “OTYS heeft toentertijd een futureproof website gebouwd die nog steeds geschikt is en goed functioneert. In al die jaren hebben we slechts een paar kleine aanpassingen hoeven doorvoeren.” IT-Profile gebruikt de blogmodule om vakgerelateerd nieuws op hun eigen site te plaatsen. “Onze nieuwberichten worden soms wel 700 keer per dag gelezen.”

  1. Bovenaan in Google
  2. 2500 bezoekers per maand en stijgende
  3. Meer sollicitanten en websitebezoekers

Bekijk de website

CasesWellicht ook interessant...

Bekijk
APK Sessie met OTYS

Bring at Work

Bekijk
Een geautomatiseerd proces met XA Flow

HRC International

 
0
Hi there!Heb je 1 minuut?

Welkom op onze vernieuwde website! We zijn benieuwd wat jij er van vindt. Geef snel je rating.

Alvast bedankt!

Geef je rating

Your!T BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.