Let's get in touch
 

ICT CareerDe best presterende website in de IT branche

Karst Dollenkamp, directeur van ICT Career, is al 17 jaar zelfstandig ondernemer. ICT Career is specialist op het gebied van werving en selectie van IT personeel, én heeft daarnaast ook nog eens de best vindbare website van de IT recruitmentbureaus. ICT Career wordt op de belangrijkste keywords in de ICT branche gevonden en komt daardoor als eerste naar boven in de organische zoekresultaten van Google! Om dit succes te vieren kijken we terug op hoe Karst dit heeft bereikt en wat voor een rol OTYS hierbij speelt.

Werving en selectie

Services

  • Vindbaarheid
  • Adwords
  • Analytics

Het succes van ICT Career en de toevoeging van OTYS

OTYS heeft een rol bij het succes gespeeld, maar Karst heeft hier zelf ook veel voor gedaan. “Ik ben met bepaalde ideeën naar jullie (toenmalige) Marketeer Arjan gegaan. We hebben het samen over deze ideeën gehad en deze samen uitgewerkt. Hij heeft me geholpen met de inhoud, de technische kant en hoe ik daar mee door moest gaan. Daarnaast heb ik bij jullie verschillende opdrachten neergelegd voor bepaalde modules in OTYS GO!. Inmiddels ben ik bevriend met Faye en ook Bastiaan staat altijd open voor vragen en ideeën. Ik heb veel aan jullie gehad en ben hier erg dankbaar voor. Jullie hebben een efficiënt systeem dat werkt voor mij. Wat voor mij het belangrijkste is, is dat jullie mee willen denken aan de voorkant. Internet is mijn business. Ik weet mijn weg te vinden en jullie willen daarin meedenken. Daarnaast vind ik het een modulair goed betaalbaar systeem. Door OTYS ben ik een stuk efficiënter. Heel veel procedures kan ik nu zelf doen terwijl ik hier vroeger assistentie bij nodig had.”

''We weten wat we aan elkaar hebben en daar ben ik dankbaar voor. Jullie zijn onderscheidend doordat jullie de voorkant zo goed voor elkaar hebben.”

Karst Dollekamp | Eigenaar ICT Career

Opvallen in de markt en tips van Karst

ICT Career heeft nu de best presterende website in de IT branche. Er wordt niet betaald om hoog in de zoekresultaten te komen en alle successen zijn organische successen. “Ik merk dat ik steeds meer goede kwalitatieve leads binnenkrijg. Mijn grootste behoefte is om meer mooie opdrachten binnen te krijgen. Kandidaten vind ik wel. Traffic haal ik, nu wil ik graag de conversie verhogen. Laatst werd een blog zo’n 3.000 keer geopend. Dat is gewoon tof”, vertelt Karst. “Ik doe ook helemaal niet zo veel andere dingen om op te vallen in de markt. In netwerkborrels ben ik helemaal niet goed. Ik zit wel zakelijk en privé op LinkedIn en Facebook. Ik blijf me verbazen hoe goed dat werkt. Als ik iets post doe ik daar mijn best op en wordt dit ongelofelijk vaak geopend. Eigenlijk moet ik er nog een social media kanaal bij nemen.” 

Er zijn een hoop manieren om de vindbaarheid van je website te verbeteren. Karst heeft een aantal tips voor collega-recruiters. “Content is king! Als je iets wil doen aan je vindbaarheid is dit een erg belangrijk punt om op te focussen. Je moet het leuk vinden, je moet er mee bezig zijn en het heeft commitment nodig. Eén stukje schrijven werkt niet. Je moet blijven schrijven. Daarnaast is het belangrijk om voor jezelf 4 of 5 woordcombinaties te bepalen waarop je gevonden wil worden. Je kunt beter heel goed vindbaar zijn op 1 woord, dan op 10 woorden een beetje. Het is belangrijk om keuzes te maken. Ga in de gedachte van de klant zitten, waarop gaan zij zoeken? Weet waarop je klanten zoeken en baseer hier je content op. Schrijf teksten waarop je gevonden wil worden en zorg dat je hier goed in wordt.” 
 

Werving en selectie
ICT vacatures
Nieuws
Contact

Doelen en een toekomst met OTYS

Karst heeft verschillende mooie doelen. “Mijn belangrijkste doel is om gelukkig te blijven. Daarnaast wil ik gewoon nog een hele tijd blijven werken en een gezond bedrijf houden. Mijn doel is om me in deze veranderde markt staande te houden en mee te gaan met de tijd. Om dit te bereiken moet ik mezelf blijven ontwikkelen en meegaan met alle nieuwe technieken, onder andere die van OTYS”, vertelt Karst. “En natuurlijk jullie heel veel lastig blijven vallen met vragen, en vaak naar de Walk-in Friday komen! Ik zie jullie als mijn belangrijkste leverancier.” 

  1. Best presterende website in de ICT branche
  2. Veel traffic op de website
  3. Google Analyitcs goed op orde

Bekijk de website

CasesWellicht ook interessant...

Bekijk
Een mooie samenwerking

Matchpartner, Getnoticed & OTYS

Bekijk
Gefeliciteerd met 10 jaar

Processionals

 
0
Hi there!Heb je 1 minuut?

Welkom op onze vernieuwde website! We zijn benieuwd wat jij er van vindt. Geef snel je rating.

Alvast bedankt!

Geef je rating

Your!T BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.