Let's get in touch
 

Ook mobiel de beste tools voor handen. Het recruitmentproces van Ceres wordt geoptimaliseerd door ATS van OTYS

De food- en agrisector is een internationale business die in het hogere personeelssegment om bijna unieke competenties vraagt. Vind maar eens die speld in de hooiberg van de huidige arbeidsmarkt. Maar dat is wél de uitdaging waar Ceres voor staat. Ceres is een internationale recruiter voor functies vanaf hbo-niveau in de agri, tuinbouw, akkerbouw en voedingsindustrie met vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Polen. Zo’n dertig consultants speuren naar geschikte kandidaten voor de opdrachtgevers van Ceres. Zij worden hierbij ondersteund door het Applicant Tracking System (ATS) van OTYS, waarmee zij ook mobiel (op afstand) kunnen werken.

“In samenwerking met OTYS hebben wij ons recruitmentproces kunnen automatiseren en stroomlijnen. Onze consultants hebben hierdoor meer tijd voor persoonlijk contact met klanten. De toegevoegde waarde van de tools van OTYS zit voor ons vooral in procesoptimalisatie”, zegt Chantal Emmink. Zij is verantwoordelijk voor de marketing en acquisitie van Ceres-Recruitment.

Koppeling website aan ATS

De samenwerking tussen Ceres en OTYS begon vier jaar geleden met de koppeling van de bestaande website van Ceres aan het ATS van OTYS. Emmink: “hierdoor konden we onze vacaturesite gaan gebruiken als een digitale werkomgeving voor alle schakels in het recruitmentproces. Denk hierbij aan het publiceren van vacatures, het uitnodigen van kandidaten voor gesprekken, het op een intelligente manier opslaan en verwerken van kandidaatgegevens en CRM”.

Persoonlijke benadering

Ceres onderscheidt zich met een persoonlijke benadering van opdrachtgevers en kandidaten. Opdrachtgevers worden ontzorgd door de ideale kandidaat op te sporen. Emmink: “we werven en selecteren alleen personeel in opdracht van de klant. Werkgevers weten onze consultants al een kleine 30 jaar te vinden wanneer ze zelf een vacature niet ingevuld krijgen. Om dan nog een juiste match te kunnen maken, heb je consultants nodig met een bijzondere kennis van onze sectoren die precies weten welke competenties onze klanten zoeken. Dit maakt ons recruitmentproces zowel persoonlijk als arbeidsintensief”. 

Slimme tools

Het ATS van OTYS biedt de recruiters en kantoormedewerkers van Ceres structuur en overzicht in hun werk. Maar ook snelheid en gemak, want dankzij een aantal slimme tools is er minder handmatig invoerwerk nodig. Een voorbeeld van zo’n tool is Textkernel. Deze applicatie gebruikt kunstmatige en semantische intelligentie om data van vacatures en kandidaten sneller te herkennen, vergelijken, in te voeren en op te slaan. De tool kan voor allerlei onderdelen van het recruitmentproces worden gebruikt; denk hierbij aan het met de juiste termen publiceren van vacatures en het online zoeken en vergelijken van kandidaten. 

Ceres gebruikt Textkernel om de database met kandidaten slimmer te beheren. 
“Wij houden searching and matching graag zo persoonlijk mogelijk. De gevraagde competenties zijn zo specifiek, dat je er met op big data gebaseerde algoritmes al snel naast zit. 
Ons speelveld is ook te klein en specialistisch om te kunnen profiteren van big data en de analyse daarvan via business intelligence (BI)”, zegt Emmink. Desondanks ziet ze de samenwerking van OTYS met de aanbieders van recruitmenttools als een groot voordeel. Hierdoor komen handige en innovatieve oplossingen volgens haar ook gemakkelijker binnen handbereik van Ceres. 

Groene ambities

De ambities van Ceres in de samenwerking met OTYS reiken verder dan de integratie van de website en werkprocessen met het ATS. OTYS mag de website van Ceres-Green gaan ontwikkelen. Ceres-Green is een nieuw label voor de duurzaamheidstak van Ceres. Dit label is bedoeld voor bedrijven en overheden die inzetten op sustainability. Zij zoeken bijvoorbeeld innovatieve specialisten op het gebied van de energietransitie, ecologische landbouw of groene verpakkingen. 
“We verwachten van OTYS dat zij een website kunnen bouwen die optimaal wordt afgestemd op ons recruitmentproces en op de integratie met LinkedIn en andere voor ons belangrijke sociale media”, aldus Emmink.

Bekijk de website

CasesWellicht ook interessant...

Bekijk
APK Sessie met OTYS

Bring at Work

Bekijk
Een verbeterde candidate journey

SMS Intermediair

 
0
Hi there!Heb je 1 minuut?

Welkom op onze vernieuwde website! We zijn benieuwd wat jij er van vindt. Geef snel je rating.

Alvast bedankt!

Geef je rating

Your!T BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.