Sourcing: Meer kwaliteit tegen minder kosten! (én AVG-proof)

Locatie

Workshop

 

Sourcing: Meer kwaliteit tegen minder kosten! (én AVG-Proof) 

Wat heb jij aan het sourcen van kandidaten? Heel simpel: het geeft je de mogelijkheid kwalitatief betere kandidaten te vinden terwijl de cost per hire aanzienlijk verlaagd wordt! Mits.. je het goed doet. Deze training leert jou alles over sourcing en het vinden van passieve kandidaten via verschillende kanalen. Tevens zorgen we ervoor dat je weet hoe je kunt sourcen en tegelijkertijd aan de nieuwe wetgeving (AVG) kunt voldoen. 

De juiste strategie, aanpak en voorbereiding 

De training wordt gegeven door Marcel van der Meer, lead sourcer bij KPN en per 1 januari 2018 lead sourcer bij de Rabobank a.i. In 2008 richtte Marcel van der Meer Klikwork op. Klikwork is gespecialiseerd in het werven van IT & digital talenten, een altijd schaarse doelgroep. Met al zijn ervaring, als early-adaptor van Linkedin en door zijn actieve rol in de wereldwijde sourcing community, heeft Marcel zich gespecialiseerd in sourcing. Dit mag hij nu dus onder andere voor KPN en Rabobank doen. Marcel legt zelf uit waarom sourcen zo belangrijk is: 

“Sourcing altijd effectief. Vooral met de juiste strategie, aanpak en voorbereiding. Door een solide basis te creëren kan er op de korte termijn tijd en geld bespaard worden. Slimme trucs op social media platformen leren je om binnen de kortste keren de passieve kandidaten te herkennen en te binden. Vanuit eigen ervaring kan ik zeggen: als je een échte goede recruiter wilt worden is sourcing een must, zeker in deze krappe arbeidsmarkt.” 

Hoe vind je kandidaten buiten je netwerk, en hoe creëer je interesse? 
Recruiters kunnen absoluut sourcers worden, en volgens Marcel moeten zij dit ook willen worden om altijd een voorsprong te hebben op andere recruiters. Als sourcer ben je niet alleen op zoek naar de juiste kandidaten maar creëer je ook een hoge mate van interesse voor het desbetreffende bedrijf, je drijft de talenten als het ware in de armen van de werkgever. Een paar simpele trucs vormen de basis, daarna kan een goed georganiseerde strategie je helpen het aantal kwalitatief goede kandidaten te verhogen en de kosten te verlagen. 

De training sourcing: ‘Meer kwaliteit tegen minder kosten!’ geeft jou antwoord op de volgende vragen:

 

 • Hoe zoek ik, en hoe vind ik?
 • Hoe kan ik social searchen via Twitter, Facebook en Linkedin?
 • Zijn er andere platformen of manieren die effectief kunnen zijn?
 • Hoe neem ik contact op met een passieve kandidaat? En voldoe ik aan de AVG?
 • Kan ik ook sourcen en recruiten tegelijk?
 • Wanneer weet ik of sourcen voor mij lucratief is?
 • Bespaar ik echt kosten?
 • Hoe verhoog ik mijn conversie op berichten?
 • Tools en ultieme Sourcing hacks 

 • Een vraag die wij nu alvast kunnen beantwoorden: 
  Krijg ik ook persoonlijke tips? JA! 

  Wilt u uw kennis over recruitment uitbreiden en op de hoogte zijn van de laatste mogelijkheden op het gebied van sourcing? Schrijf u dan vooral in!

   

  Om deel te nemen aan deze training hoeft u geen klant van OTYS te zijn of bekend te zijn met het OTYS platform.

   Tarief: Per deelnemer (minimaal 6 deelnemers, maximaal 10) € 450,- 

  Locatie

  Landjuweel 52, Veenendaal

  Datum

  22-03-2018 09:00:00 22-03-2018 17:30:00

  Uiterste inschrijfdatum

  20-03-2018

  Contactpersoon

  Team OTYS Academy

  Ik wil me inschrijven

  Met het verzenden van dit formulier geef je toestemming aan OTYS om jouw gegevens te gebruiken voor informatievoorziening rondom dit event. Jouw gegevens zullen niet langer bewaard worden dan noodzakelijk voor deze procedure. Meer informatie over de verwerking van jouw persoonlijke gegevens en jouw rechten vind je in het Privacy Statement van OTYS.