Interview met Jorrit Blok: OTYS ATS met Rock-'n-roll

Door: M. Ingen 15-12-2016

Categorieën
:
Nieuws,

[Interview met Werf&] Geen recruiter kan nog zonder software. En betrekken ze die bij OTYS, dan krijgen ze er in elk geval een flinke scheut rock-‘n-roll bij. Portret van een markant ondernemer, met maar één missie: dingen makkelijker maken.

Zelf heeft Jorrit Blok het niet zo op CV’s en diploma’s. Als hij mensen aanneemt, gebeurt dat zoals een echte ondernemer dat doet: op de klik, de handdruk, de blik in de ogen. Is het gevoel goed, is er geloof dat degene die voor hem zit het bedrijf verder gaat helpen? ‘Ik gok niet op diploma’s, ik kijk naar iemands drive.’

Dingen makkelijker maken

Maar het bedrijf waarvoor hij dat doet, dat handelt toevallig wel in CV’s. Nou ja, niet echt in CV’s natuurlijk, maar in software die het proces rondom vraag en aanbod van CV’s makkelijker maakt. En dingen makkelijker maken, dat is al jaren een hoofddoel van de ceo van OTYS, vooraanstaand leverancier van recruitmentsoftware.

Rock-‘n-roll

Blok praat ook als een echte ondernemer. Vlug, makkelijk, amicaal. Met een flinke scheut branie, een behoorlijke dosis rock-’n-roll. Zijn eigen kantoor staat vol met gitaren, en spreekkamers in zijn bedrijf hebben namen vernoemd naar de ‘club van 27’: bekende popsterren die niet ouder dan 27 jaar werden. Jimi Hendrix, Brian Jones, Jim Morrison, ze hebben in Veenendaal allemaal een eigen naambordje.

 

Lees het complete interview op Werf&