Beveiliging persoonsgegevens en melding datalek

Door: M. Ingen 22-2-2017

Categorieën
:
Vakkennis, Whitepapers,

Het laatste whitepaper van SOLV Advocaten en OTYS over de naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) gaat over de beveiliging van persoonsgegevens en wat u moet doen in het geval van een datalek.

Beveiliging van persoonsgegevens en datalekken

Op grond van de wbp dient u passende maatregelen te treffen om het verlies van gegevens tegen te gaan. Daarnaast is op 1 januari 2016 is in Nederland de meldplicht datalekken ingegaan. Dit houdt in dat organisaties bij een datalek een melding moeten doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. In sommige gevallen moet u ook de betrokken inlichten. Maar wanneer is een lek een datalek? Wat zijn de mogelijke gevolgen als u het niet meldt? En welke maatregelen dient u te treffen om datalekken te voorkomen? Het whitepaper 'Beveiliging persoonsgegevens en melding datalek' brengt u volledig op de hoogte op deze vragen.

Volledig op de hoogte

Het whitepaper 'Beveiliging persoonsgegevens en melding datalek' kunt u downloaden middels het downloadformulier onderaan dit nieuwsbericht. Heeft u de eerste twee whitepapers gemist en wilt u volledig op de hoogte worden gebracht over de regels waar u rekening mee moet houden als u persoonsgegevens gebruikt en/of verwerkt? U kunt het eerste whitepaper 'Regels omtrent gebruik persoonsgegevens' en het tweede whitepaper 'Informatieplicht gebruik persoonsgegevens' van onze site downloaden.

Over SOLV Advocaten

Solv Advocaten is gespecialiseerd in technologie, media en communicatie. SOLV is het eerste Nederlandse advocatenkantoor dat zich op deze niche is gaan richten. Door deze specifieke focus en hun jarenlange ervaring kunnen ze de beste juridische oplossingen bieden in hun specialistische praktijkgebieden. De advocaten hebben ieder hun eigen specialisme, zodat juridische vakkennis is gewaarborgd. Een van die specialisme is de privacywetgeving; een wetgeving die in de recruitmentbranche een belangrijke rol speelt. Voor specifieke vragen omtrent het gebruik van persoonsgegevens kunt u vrijblijvend contact opnemen met Lora Mourcous van SOLV via mourcous@solv.nl onder vermelding van ‘Whitepaper OTYS’.

Whitepaper aanvragen