Betrokkenheid en kwaliteit realiseren met referral recruitment

Door: M. Ingen 14-4-2017

Categorieën
:
Software, Vakkennis,

Referral recruitment, het werven via eigen medewerkers en relaties, is een beproefde methode. Steeds meer bedrijven en werving- en selectiebureaus maken gebruik van deze vorm van recruitment, die eigenlijk terug van nooit weggeweest is. Niet zo gek, want de voordelen zijn legio.

Direct kandidaten met kwaliteit

Je medewerkers/kandidaten doen de voorselectie voor je. Door vooropleiding en eerdere werkervaring, kennen ze vaak al een hoop mensen in de branche. Ze dragen mensen aan die ze kennen en waarvan ze denken dat het geschikte collega’s zullen zijn. Dit resulteert direct in kwalitatieve kennismakingsgesprekken. Daardoor zijn er wellicht minder sollicitatierondes nodig en kan je nieuwe medewerker sneller aan de slag.

Lagere kosten en betrokkenheid

Wanneer je een beroep doet op de persoonlijke netwerken van je medewerkers, hoef je minder budget vrij te maken voor advertenties via social media, vakbladen en vacaturewebsites. Ook spreek je via dit kanaal mensen aan die niet actief op zoek zijn naar een andere baan, maar wellicht wel interesse kunnen hebben. Bovendien betrek je je medewerkers als ambassadeurs actief bij wat voor hen ook van belang is: iedereen wil graag prettige, competente collega’s.

Snel van start en langdurig plezier

Nieuwe medewerkers die via referral recruitment binnenkomen, zijn via hun relatie vaak al op de hoogte van de bedrijfscultuur. Daardoor voelen ze zich sneller thuis en kunnen ze al snel een rol van betekenis spelen binnen de organisatie. De ervaring leert dat medewerkers die via referral recruitment zijn aangenomen, langer in dienst blijven.

De voordelen van een Referral Portal

Je kunt er uiteraard voor kiezen om deze wijze van recruitment op een informele wijze te laten verlopen. Handiger is het echter om tools te bieden waarmee je medewerkers of kandidaten direct aan de slag kunnen. Het voordeel is dat je gericht inzet op deze vorm van recruitment en je medewerkers ook voor hun wervingsacties worden beloond. Met de Referral Portal zetten medewerkers hun netwerk in voor het aandragen van kandidaten of zelfs nieuwe opdrachten. Een beloningsprogramma, credits/puntensysteem en bijbehorende webshop kunnen worden ingericht op een wijze die bij je organisatie past.

blog_image:article_yourit_149217970458f0daf82534a.jpg:end_blog_image

Met een Referral Portal sla je twee vliegen in één klap. Je kunt gericht sturen op deze vorm van werving en selectie, doordat je inzicht hebt in je bereik en de gedane acties. Bovendien zet je het budget voor werving en selectie bijzonder effectief in. Je betaalt zo namelijk voor leads, kandidaten of daadwerkelijk nieuwe medewerkers.

Uw voordelen met een OTYS Referral Portal:

Slotconclusie:

Actie OTYS Referral Portal

Tot 1 mei 2017 ontvangt u 20% korting op de implementatiekosten van de OTYS Referral Portal! Wanneer u een lead aandraagt voor de OTYS Referral Portal en dit wordt inderdaad een order, dan ontvangt u nog eens 10% korting op de implementatiekosten (bovenop de 20% korting tot 1 mei).

Lees meer over Referral Recruitment of vraag direct meer informatie of demo.