Moet ik mijn website beveiligen met HTTPS - deel 2

Door: J.M.W. Knegt 15-2-2017

Categorieën
:
SEO, Vakkennis,

Eind vorig jaar schreef ik al een blogpost over het nut en de urgentie van het goed beveiligen van uw website. In de tussentijd hebben browsers Google Chrome en Mozilla Firefox niet stilgezeten en verdere stappen ondernomen om onveilige websites te identificeren en vooral aan de bezoeker duidelijk te maken dat de website waar hij zich bevindt niet veilig met zijn gegevens omgaat.

Waar onveilige websites in Google Chrome tot januari 2017 nog werden aangemerkt met een subtiel uitroepteken in de adresbalk. Vanaf de laatste browser update krijgt de bezoeker op pagina’s waar een formulier staat of een andere mogelijkheid is om gegevens in te vullen de volgende melding:

 

blog_image:article_yourit_148717293358a4754539ce1.jpg:end_blog_image

 

Deze pagina wordt dus regelrecht als ‘Onveilig’ bestempeld. U kunt zich voorstellen dat een deel van de kandidaten op uw website zich nog een keer bedenkt voordat ze hun gegevens willen achterlaten om te solliciteren. En terecht, want iedereen die een beetje handig is met een toetsenbord kan de (gevoelige) gegevens van de bezoeker zo onderscheppen. U moet hierbij denken aan inloggegevens en persoonlijk informatie. In een tijd waarin steeds meer mensen zich bewust zijn van hoe kwetsbaar ze online zijn, kan dit grote impact hebben op bijvoorbeeld de bounce rate van uw website en het aantal sollicitaties.

 

Wat kunnen we verwachten?

Het gaat nog verder. Zowel Firefox als Chrome hebben namelijk aangegeven in de komende tijd de waarschuwing nog duidelijker weer te gaan geven. Chrome geeft aan in de adresbalk in het rood te gaan aangeven dat een site onveilig is. Firefox zal tijdens het invullen van een formulier een aparte melding gaan geven waarin nogmaals wordt gewaarschuwd dat de gegevens die de bezoeker invult niet beveiligd verstuurd worden.

 

blog_image:article_yourit_148717297158a4756bbb1e2.jpg:end_blog_image

 

Hoogste tijd dus om stappen te ondernemen en uw website goed te laten beveiligen. Er zitten namelijk een aantal prettige voordelen aan: 

Heeft u nog een onveilige website? Dit kunt u zien in uw browser. Begint uw webadres met HTTP? Dan is het verstandig snel contact op te nemen met OTYS. Wij vragen voor u het juiste SSL certificaat aan en zorgen voor de validatie en correcte installatie, zodat uw website voortaan alleen veilig via HTTPS te bereiken is.

 

Ja, ik wil een veilige website