AutoScore in OTYS Go!

Door: M. Ingen 18-8-2017

Categorieën
:
Nieuws, OTYS, Software,

We hebben vanaf nu een gave functionaliteit in OTYS Go! die binnen enkele seconden een matchingspercentage geeft bij kandidaten wanneer je een vacature invoert: AutoScore!

Wat is AutoScore?

AutoScore gaat je werk duidelijk nóg sneller maken. Het is een aanvulling op de widget “Vacatureparser (Job parser)” die standaard voor iedereen beschikbaar is op het Dashboard. Met deze aanvulling wordt er vanaf nu in je interne kandidatendatabase gezocht naar matchende kandidaten op een vacature die je via de Vacatureparser hebt ingevoerd. Door middel van de semantische zoekmethode worden er verbanden gelegd met woorden uit de vacature én met gegevens uit de kandidatendatabase. Het systeem zorgt er uiteindelijk zelf voor dat kandidaten een matchingsscore krijgen met de vacature.

Hoe werkt AutoScore?

Een voorbeeld om het simpel uit te leggen: er wordt een vacature ingevoerd voor “Junior Java Developer”. De semantische zoekmethode weet, door de combinatie van woorden, dat er een functie wordt gezocht in de IT en dat het niet gaat om het Indonesische eiland Java. De database wordt niet alleen razendsnel doorzocht op het keyword of synoniem van de functie, maar het hele profiel van de kandidaat wordt onder de loep genomen om te bepalen of deze geschikt is voor de functie. Op deze manier wordt de gehele vacaturetekst doorgenomen en vergeleken met kandidaatprofielen.

AutoScore instellen

Het instellen van deze functionaliteit is erg eenvoudig: