Informatieplicht bij het gebruiken van persoonsgegevens

Door: M. Ingen 24-1-2017

Categorieën
:
Whitepapers,
In navolging op het eerste Whitepaper over de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp), volgt een tweede whitepaper over de plicht om personen te informeren bij gegevensgebruik. Informeert u uw sollicitanten hierover? En doet u dit wel op de juiste wijze?

Informatieplicht gebruik persoonsgegevens

Deze vragen en meer komen aan bod in dit tweede whitepaper uits de reeks whitepapers over Privacyrecht, geschreven door OTYS en SOLV Advocaten. Dit whitepaper zal nader ingaan op de informatieplicht die u heeft als u persoonsgegevens verwerkt. Het whitepaper geeft antwoord op onderwerpen zoals welke informatie u moet geven aan de betrokkene Op welk moment u deze informatie moet geven? En wanneer hoeft u juist geen informatie hoeft te verstrekken aan een betrokkene?

Whitepaper aanvragen
Het whitepaper ‘Informatieplicht gebruik persoonsgegevens’ kunt u aanvragen via het formulier onderaan deze pagina.

Heeft u het eerste whitepaper ‘Regels omtrent gebruik persoonsgegevens' gemist? Vraag deze dan alsnog via deze blog aan.

Over SOLV Advocaten
Solv Advocaten is gespecialiseerd in technologie, media en communicatie. SOLV is het eerste Nederlandse advocatenkantoor dat zich op deze niche is gaan richten. Door deze specifieke focus en hun jarenlange ervaring kunnen ze de beste juridische oplossingen bieden in hun specialistische praktijkgebieden. De advocaten hebben ieder hun eigen specialisme, zodat juridische vakkennis is gewaarborgd. Een van die specialisme is de privacywetgeving; een wetgeving die in de recruitmentbranche een belangrijke rol speelt. Voor specifieke vragen omtrent het gebruik van persoonsgegevens kunt u vrijblijvend contact opnemen met Lora Mourcous van SOLV via mourcous@solv.nl onder vermelding van ‘Whitepaper OTYS’.

Whitepaper aanvragen