Referral Recruitment

Stel: jouw organisatie heeft een openstaande marketingvacature, gisteren heb je gehoord dat je buurjongen cum laude op Marketing is afgestudeerd. Zou jij hem aanbevelen, jouw organisatie helpen én een mooie beloning in de wacht slepen?
Wat is Referral Recruitment?

Referral Recruitment

Bovenstaande vraag stellen wij elke dag aan onze klanten. Waarom? Omdat het de basis is voor een lagere cost per hire, en een hogere quality per hire. Referral Recruitment biedt de uitkomst.

Wat is het?

Referral recruitment, het werven via eigen medewerkers en relaties, is een beproefde methode. Steeds meer bedrijven en werving- en selectiebureaus maken gebruik van deze vorm van recruitment, die eigenlijk terug van ‘nooit’ weggeweest is. Door middel van een mate van gamification en beloningen wordt op een speelse manier aan medewerkers gevraagd ook eens om zich heen te kijken.

Waarom Referral Recruitment?

Waarom zou je Referral Recruitment wel gebruiken?

  1. Je werknemers kennen de bedrijfscultuur én de potentiële kandidaat. Zij kunnen dus als geen ander beoordelen of iemand in je organisatie past.
  2. Doordat elke medewerker een recruiter wordt, vergroot je bereik van je vacature en zul je sneller geschikte kandidaten vinden.
  3. Via Referral Recruitment aangenomen medewerkers blijven vaak langer in dienst. De klik met het bedrijf is er sneller, waardoor ze zich sneller thuis voelen.
  4. Aanbevelingen van eigen werknemers zullen meer waard zijn voor je employer branding dan alle marketingacties, waarmee je je imago probeert op te poetsen.

 

Waarom geen referral recruitment?

Waarom zou je Referral Recruitment niet gebruiken?

  1. Mijn medewerkers zijn niet trots op mijn organisatie
  2. Ik wil geen kandidaten die lijken op mijn huidige medewerkers
  3. Ik geef mijn medewerkers niet graag cadeaus voor inspanningen
  4. Ik betaal graag veel voor nieuwe kandidaten
  5. Ik vind lastig-te-vinden-kandidaten veel te ‘lastig’ en ga liever voor het laaghangende fruit

Komen alle bovenstaande punten je bekend voor? Reset je brein en zet Referral Recruitment dan tóch in. Gegarandeerd succes!

Direct profiteren van het OYTS Referral Recruitment Portal?

Ons Referral Recruitment Portal zorgt ervoor dat er een strategie zit achter deze manier van werven en dat het een vast onderdeel wordt van je recruitmentproces. Ad hoc wervingsacties via het eigen personeel, wat vaak niet serieus wordt genomen, worden hiermee voorkomen. Niet alleen je organisatie profiteert van het OTYS Referral Recruitment Portal, ook je werknemers merken direct de voordelen.

Ik wil ook profiteren van Referral Recruitment

 

Neem contact met me op over Referral Recruitment

CAPTCHA Image Herlaad captcha Speel captcha
Voer alstublieft de beveiligingscode hierboven in.
Your!T BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.