Door OTYS ATS veel voordeel op onze concurrentie

 

 

 

Olfertjan Niemeijer - Managing Consultant
Independent Recruiters

Door OTYS veel voordeel op onze concurrentie

Independent Recruiters is een werving-, selectie- & executive search bureau voor zowel startende als ervaren professionals van hbo- en wo-niveau. Independent Recruiters heeft ruim 20 consultants in dienst die allen gespecialiseerd zijn in een bepaald vakgebied zoals Finance, ICT, Sales & Marketing of HRM. Hierdoor kan het bureau gesprekken op niveau voeren met zowel haar kandidaten als klanten en kunnen betere matches worden gemaakt. Independent Recruiters gebruikt OTYS sinds 2004 en heeft in die tijd een portfolio opgebouwd met zeven verschillende labels die allen via een multisite van OTYS in de markt gezet worden.
Olfertjan Niemeijer

Duidelijke visie op werving & selectie

Olfertjan Niemeijer: “Een jaar na oprichting was ik op zoek naar een websitebouwer gespecialiseerd in het bouwen van website voor werving- en selectiebureaus. Door mijn Accountmanager bij de Nationale Vacaturebank werd ik getipt over OTYS, daarna was alles heel snel geregeld. OTYS is een hele goede totaaloplossing, dus naast mijn website heb ik ook een volledig werkend recruitment systeem eraan gekoppeld. Doordat de software ontwikkeld is op basis van expertise in werving & selectie is het zeer veelzijdig en tegelijkertijd erg makkelijk te gebruiken. Daarbij hebben ze een zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding en een zeer uitgebreid netwerk. Daardoor zijn ze wat mij betreft de beste tool op de markt. OTYS vormt inmiddels de kern van al onze recruitment processen. Ons werkproces is volledig in OTYS geïntegreerd en misschien zelfs wel op OTYS gebaseerd.”

OTYS vormt de kern van al onze recruitmentprocessen

Door de schaalbaarheid van het pakket kan OTYS met het bedrijf meegroeien. Independent Recruiters heeft inmiddels 250 uitstaande vacatures, 150.000 kandidaten in haar database en ontvangt 2000 sollicitaties per maand. Een overzichtelijke database met goed functionerend zoekfilter is daarom essentieel. Naast de database functie biedt OTYS een groot aantal functionaliteiten die ons proces ondersteunen. We maken veelvuldig gebruik van de ontdubbelaar, om dubbele kandidaatgegevens te voorkomen, en van de rapportages. De rapportages zijn werkelijk waar verbluffend! Daarnaast werken de mobiele apps vlekkeloos. Ik hoef thuis nooit meer op mijn laptop te werken.”

Door zoveel mogelijk administratieve processen te automatiseren blijft het mogelijk om persoonlijk contact aan de kandidaten te geven en te zorgen voor kandidaatbinding. Met het OTYS Multi Posting Framework worden vacatures direct doorgeplaatst op andere sites, Indeed, LinkedIn, Twitter en Facebook. Door de integratie met Broadbean wordt de vacature geplaatst op persoonlijke Twitter accounts, LinkedIn Groups en meerdere vacaturebanken. Alle sollicitanten worden automatisch in het systeem gezet en gekoppeld aan de desbetreffende vacature. “We hebben weleens uitgerekend dat deze procesversnelling ons minstens 3200 uur per jaar scheelt. Hierdoor houden wij meer tijd over voor de kandidaat zelf”, aldus Olfertjan.

Uitgebreid partnernetwerk

OTYS heeft een zeer uitgebreid partnernetwerk. Hierdoor kan het werving- en selectiebureau hun hele proces met OTYS doen. “De integratie met de partners is fantastisch. Door de integratie van Broadbean in OTYS kan de bron van de kandidaten nauwkeurig worden gemeten. Van de meeste kandidaten weten we precies via welk platform ze bij de vacature terecht zijn gekomen. Hierdoor kunnen we zeer verantwoorde investeringsbeslissingen doen. Ook het uitlezen van CV’s en documenten met Textkernel is onmisbaar voor onze workflow.”
Veelzijdig, makkelijk te gebruiken met gunstige kwaliteitverhouding

Betrouwbare partners

Zijn proactieve houding levert Niemeijer profijt op. ‘OTYS is altijd bereid te luisteren naar input van klanten. Wij hadden een tijdje veel standaardvacatures uitstaan bij een specifieke klant, waarbij alleen de standplaats veranderde. Toch moesten we elke keer de hele vacature opnieuw invoeren. Ik heb toen aan OTYS gevraagd of ze niet een kopieerknopje voor me konden ontwerpen. De volgende dag was het geregeld.”

“OTYS is zeer innoverend. Bijna maandelijks komen er nieuwe functionaliteiten bij. Wij kunnen veel voordeel behalen op onze concurrentie door deze innovaties en ik houd dan ook altijd zeer scherp in de gaten wat ze weer voor nieuwe dingen bedacht hebben.”

Independent Recruiters

Over Independent Recruiters

Independent Recruiters is landelijk actief in de bemiddeling en advisering van ervaren en startende HBO en WO professionals. Aan de hand van een samengesteld bedrijfsprofiel worden de exacte wensen met betrekking tot de functie en de kandidaat besproken. Independent Recruiters benadert vervolgens actief mogelijke kandidaten die zij voorstellen aan de opdrachtgever. Daarnaast wordt de selectieronde en nazorg in samenwerking met Independent Recruiters afgehandeld.

Ik heb ervaring in programmeren, maar voor het geld dat ik voor OTYS betaal kan ik het niet zelf bouwen!

Ik heb ervaring in het programmeren van een ATS-systeem, maar voor het geld dat ik voor OTYS betaal kan ik het absoluut niet zelf bouwen!

Henk Guldenmundt, CEO Flextep

Ik heb ervaring in programmeren, maar voor het geld dat ik voor OTYS betaal kan ik het niet zelf bouwen!

Ik heb ervaring in het programmeren van een ATS-systeem, maar voor het geld dat ik voor OTYS betaal kan ik het absoluut niet zelf bouwen!

Henk Guldenmundt, CEO Flextep
Beter werven, selecteren en beheren?

OTYS automatiseert en optimaliseert je werkproces met vernieuwende recruitment software en websites, zodat je meer én betere kandidaten kunt werven en plaatsen.

 

Wij laten je graag zien waarom onze klanten zo enthousiast zijn over OTYS software!

 

Vraag een demo aan Neem contact op

Kwaliteitsverbetering door OTYS software
Chain Technical Professionals

 

“Het proces onderbrengen in OTYS heeft geleid tot een aanzienlijke kwaliteitsverbetering en uniformiteit.”

 

Bekijk de case study van Chain

Acquisitie overbodig door hoge vindbaardheid
IT-profile

 

Acquisitie overbodig door hoge vindbaarheid
“De uitgebreide SEO functionaliteit was nóg een reden om over te stappen op OTYS.”


Bekijk de case study van IT-profile

Copyright 2019 © OTYS Recruiting Technology   |  Disclaimer   |  Algemene Voorwaarden   |  Sitemap
Keep in touch
Youtube
Twitter
Facebook
LinkedIn

Benieuwd hoe OTYS Go! jou kan helpen?

Plan een gesprek of demo

NEEM CONTACT MET ONS OPSTEL UW VRAAG
Consultant

Goedendag!

Om je beter te kunnen helpen zou het fijn zijn alvast wat meer over je te weten te komen.

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.
Your!T BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.