Kwaliteitsverbetering door OTYS software

Kwaliteitsverbetering door OTYS software

Chain Technical Professionals is actief in project, recruitment, engineering en training services voor technische opdrachtgevers. Voor Chain is het kernwoord “Ambitie”. Dat blijkt ook uit hun interne proces. Sinds 2013 gebruiken zij daarvoor de software van OTYS. Onlangs hebben zij door introductie van de nieuwe OTYS Dashboards van OTYS in de organisatie de volgende stap gezet in performance management.
Koen van Haperen werkt met OTYS

Van zelfbouw over naar OTYS

Tot 2013 maakte Chain Technical Professionals gebruik van een zelfontwikkeld recruitment systeem. Koen van Haperen, Manager Business Development van Chain, vertelt: “Het nadeel van een zelfontwikkeld systeem is dat je zelf alles moet uitvinden en dat het ontwikkelen ervan redelijk tijd- en kostenintensief is. Daarom hadden we behoefte aan een bestaand en betrouwbaar systeem.” vertelt Koen van Haperen.

“Belangrijk daarbij vonden we innovatie en creativiteit. Met de meer dan 1000 klanten die OTYS heeft kan je een stuk sneller ontwikkelen dan wanneer je het zelf doet. Daarom hebben we de keuze gemaakt voor OTYS. Doorslaggevend was vooral dat we de software van OTYS meer naar onze hand konden zetten; configureren naar onze processen, onze smaak en onze inrichting.”

Verkoopproces ondersteunen

Chain heeft, naast de basis OTYS modules voor het recruitment proces, ook de modules “Lead Tracker”, “Sales Tracker”, “Producten Manager” en “Offerte Manager” in gebruik. Deze modules worden voornamelijk gebruikt om het verkoopproces van engineering opdrachten te ondersteunen.

Chain biedt als Autodesk trainingscentrum van AutoCAD meer dan dertien trainingen aan. De online inschrijfformulieren op de website zijn gekoppeld aan de OTYS database, waardoor offerte aanvragen direct binnenkomen bij de sales afdeling. Sales medewerkers selecteren vervolgens het desbetreffende product uit de Product Manager en kunnen de bijbehorende informatie zeer eenvoudig via mail versturen. De klant of prospect kan het voorstel digitaal accorderen, waarna de opdracht direct bij de uitvoerende afdeling binnen komt. Het salestraject verloopt hierdoor zeer efficiënt en is goed te volgen. “Het werkt zo snel: je klikt een paar modules aan, verstuurt de offerte online en krijgt de opdracht digitaal akkoord.”

Betere kwaliteit door online offertes

Met de OTYS modules kan Chain op een professionele en snelle manier standaard offertes maken en versturen. Het salesproces is hierdoor versneld en vereenvoudigd. Leads en processen kunnen bovendien overzichtelijk in kaart worden gebracht. Van Haperen: “In het verleden moesten we telkens engineeringsopdrachten bewerken en versturen, wat een groot risico op fouten met zich meebracht. Het salesproces onderbrengen in OTYS heeft geleid tot een aanzienlijke kwaliteitsverbetering en uniformiteit.”
OTYS als sparring partner

Samen sparren over verbeteringen

Ook binnen afdeling Recruitment Services heeft Chain profijt van de OTYS module: “Toen wij van ons oude systeem overstapten hadden we ineens veel meer functionaliteiten. CV-parsing met Textkernel bijvoorbeeld. Een ander voordeel is dat we met andere OTYS gebruikers met ongeveer dezelfde werkprocessen zoals Abilitec en OTYS zelf, om de tafel kunnen zitten. Samen kunnen we extra features laten maken, afgestemd op onze eisen en wensen.”

Op deze manier ontwikkelden ze ook de meervoudige aanbiedingsprocedure: “Als het rustig is in de business en de mensen die wij in vaste dienst hebben komen op de bank te zitten, moeten ze in volume de markt op worden gebracht. Dan moet je een systeem hebben dat dat kan.” Naast deze implementatie van de aanbiedingsprocedure en de recruitment modules heeft Chain ook de OTYS Dashboards en rapportages in gebruik genomen. Chain loopt daarmee voorop qua adoptie van de nieuwste OTYS ontwikkelingen.

Kantoor Chain

Over Chain

25 jaar geleden is Chain opgericht vanuit de vraag naar technisch tekenwerk voor bedrijven. Daaruit volgde de vraag naar recruitment en detachering. Inmiddels is Project Services de grootste business unit. De missie ‘Ambitie Realiseren’ vertaalt zich in de kansen die Chain aan mensen op de arbeidsmarkt biedt. Mensen met potentie en technische affiniteit krijgen bij Chain de kans om opgeleid te worden en hun ambities te realiseren. Immers, gemotiveerde werknemers presteren beter.

www.chain.nl

Ik heb ervaring in programmeren, maar voor het geld dat ik voor OTYS betaal kan ik het niet zelf bouwen!

Ik heb ervaring in het programmeren van een ATS-systeem, maar voor het geld dat ik voor OTYS betaal kan ik het absoluut niet zelf bouwen!

Henk Guldenmundt, CEO Flextep

Ik heb ervaring in programmeren, maar voor het geld dat ik voor OTYS betaal kan ik het niet zelf bouwen!

Ik heb ervaring in het programmeren van een ATS-systeem, maar voor het geld dat ik voor OTYS betaal kan ik het absoluut niet zelf bouwen!

Henk Guldenmundt, CEO Flextep
Wil jij een efficiënter recruitmentproces?

OTYS automatiseert en optimaliseert je werkproces met vernieuwende recruitment software en websites, zodat je meer én betere kandidaten kunt werven en plaatsen.

 

Wij laten je graag zien hoe jij tijd kunt besparen in je werk én hoe jouw werkdag leuker kan worden!

 

Vraag een gesprek aan Neem contact op

Kwaliteitsverbetering door OTYS software
Chain Technical Professionals

 

“Het proces onderbrengen in OTYS heeft geleid tot een aanzienlijke kwaliteitsverbetering en uniformiteit.”

 

Bekijk de case study van Chain

Acquisitie overbodig door hoge vindbaardheid
IT-profile

 

Acquisitie overbodig door hoge vindbaarheid
“De uitgebreide SEO functionaliteit was nóg een reden om over te stappen op OTYS.”


Bekijk de case study van IT-profile

Copyright 2019 © OTYS Recruiting Technology   |  Disclaimer   |  Algemene Voorwaarden   |  Sitemap
Keep in touch
Youtube
Twitter
Facebook
LinkedIn

Benieuwd hoe OTYS Go! jou kan helpen?

Plan een gesprek of demo

NEEM CONTACT MET ONS OPSTEL UW VRAAG
Consultant

Goedendag!

Om je beter te kunnen helpen zou het fijn zijn alvast wat meer over je te weten te komen.

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.
Your!T BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.