Let's get in touch
 
Blogs, Nieuws, Software

Optimaliseer 5 stappen in jouw recruitmentproces met NIXZ

  • 2315 views
  • 04-02-2021 10:29 AM
Written by
Lilian Toonstra

NIXZ helpt jou in je recruitment door je sourcing proces sneller, efficiënter en foutloos te laten verlopen. In dit blog vertellen we hoe jij samen met NIXZ je sourcing proces kunt optimaliseren. 

Ps: of kijk de video onderaan de pagina

Stap 1: Een zoekopdracht maken

Als eerste begin je bij de opdracht  waarmee je een vacature uitzet. Wellicht heb je een standaard template voor de meeste functietitels. Wanneer de vacature duidelijk is opgesteld, ga je de zoekopdracht beginnen en start het online zoeken op de verschillende jobboards. Dit zoekwerk is vaak handmatig en herhaald werk. Kandido Vind van NIXZ is hiervoor de juiste tool om recruiters een handje te helpen. Vanuit de vacature stel je een zoekopdracht in op het NIXZ dashboard en Kandido gaat meteen voor je aan de slag. NIXZ zoekt op LinkedIn en andere jobboards naar geschikte kandidaten voor jou.

 

Stap 2: Eerste filtering van kandidaten

Naast het zoeken op functietitels is het ook handig om van te voren alvast te filteren wat voor kandidaat je zoekt. Veel jobboards hebben de mogelijkheid om dit te doen. Je kunt zoeken naar kandidaten in de buurt of kandidaten met een bepaalde certificering. Misschien ben je voor een specifieke vacature op zoek naar iemand met een bepaald rijbewijs. Ook dit kun je allemaal meegeven in je Kandido zoekopdracht. Daarnaast biedt Kandido extra zoekfilters zoals bijvoorbeeld jaren werkervaring in het vakgebied.

 

Stap 3: Zet de gegevens in je database

Een goed ATS, zoals OTYS, is natuurlijk jouw plaats om alle informatie van je vacatures en kandidaten in op te slaan. Je bekijkt op allerlei platformen informatie over kandidaten en voegt vervolgens deze kandidaat toe aan je ATS. Dit kan nu sneller met de NIXZ OTYS plugin. Deze plugin checkt voor elk profiel dat je bekijkt of de kandidaat in je ATS staat. Dit doet de plugin inmiddels voor profielen van LinkedIn, Indeed, werk.nl en Xing. Ook kun je met één druk op de knop de kandidaat toevoegen aan je ATS en zelfs koppelen aan een vacature. Daarnaast bewerk je informatie en plaats je opmerkingen in het kandidaatprofiel vanuit de plugin. Super handig!

 

Stap 4: Het eerste contact met de kandidaat

Wanneer je eenmaal een lijstje met geschikte kandidaten in je ATS hebt staan, wil je natuurlijk in contact komen met deze kandidaat. Je kunt ze bellen of mailen en zo kijken of ze bijvoorbeeld nog beschikbaar zijn. Maar met Kandido Verbind van NIXZ kun je automatisch naar alle gevonden kandidaten connectieverzoeken en gepersonaliseerde berichten versturen. Dit is inmiddels mogelijk op LinkedIn en Indeed. Deze berichten kun je helemaal naar jouw wens en – stijl opstellen met de tokens van Kandido. Hierdoor houd jij nóg meer tijd over voor de leuke kant van je werk: écht contact met je kandidaten.

 

Stap 5: Sollicitatie en matching van de kandidaat

Deze laatste stap vinden recruiters vaak het leukst. Want hier kom je écht in contact met geschikte kandidaten die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in jouw vacature. Ze staan klaar voor jouw verdere beoordeling en opvolging. Laat het sollicitatieproces maar starten!

 

Enthousiast geworden?

Sta je net als wij te popelen om met NIXZ aan de slag te gaan in 2021? Of heb je vragen over de plugin? Neem een kijkje op de partnerpagina, nixz.io, kandido.nl of mail NIXZ direct op helpdesk@nixz.io.

 

Ons nieuwsBlijf op de hoogte

Schrijf u dan in voor onze OTYS Update. U ontvangt dan regelmatig een e-mail met het laatste recruitment nieuws, product releases en tips & tricks.

Houd me op de hoogte

0
Hi there!Heb je 1 minuut?

Welkom op onze vernieuwde website! We zijn benieuwd wat jij er van vindt. Geef snel je rating.

Alvast bedankt!

Geef je rating

Your!T BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.