Let's get in touch
 
Blog

6 tips waar je rekening mee moet houden als je een website laat bouwen

  • 26-11-2020 9:53 AM
Larissa Kampert
Written by
Larissa Kampert

Je hebt eindelijk de stap gezet om een eigen bedrijf te beginnen, of je wil je huidige website een opfrisbeurt geven. Online wil je vindbaar zijn, wil je een sterk visitekaartje afgeven, maar je weet nog niet waar je rekening mee moet houden. Er zijn namelijk talloze mogelijkheden online en je ziet door de bomen het bos niet meer. In deze blog geven wij jou 6 handige tips waar je rekening mee moet houden wanneer je een website laat bouwen. Zo weet jij wat je te wachten staat!   


1. Kies een een duidelijke domeinnaam  
Dit is misschien een erg voor de hand liggende tip, maar daardoor niet minder belangrijk om te vermelden. Check van tevoren of jouw gewilde domeinnaam nog beschikbaar is om teleurstelling te voorkomen. Let er ook goed op dat je jouw domeinnaam goed hebt gespeld. Het zou zonde zijn als je een domeinnaam hebt aangeschaft met de verkeerde spelling. Tip: gebruik geen leestekens in de domeinnaam. Is jouw domein beschikbaar? Schaf hem dan aan. Heb je ook een oude domeinnaam. Vergeetdan niet een redirect aan te maken naar de nieuwe of het juiste domein.  

 

2. Wees kritisch op het ontwerp 
Jouw website is eigenlijk jouw online visitekaartje. Daarvoor is het belangrijk dat alle details kloppen, want je wilt immers een goede eerste indruk maken. Bepaal van tevoren wat jouw huisstijlkleuren zijn en hoe je de indeling graag wil hebben. Ben je niet zo creatief aangelegd? Laat jouw website dan ontwerpen door een professional. De look en feel van de website is natuurlijk erg belangrijk, omdat dat het eerste is wat jouw potentiële klant ziet.  

 

3. Zorg voor optimale Usablity/ Candidate Experience 
Natuurlijk heb je een bepaald beeld van hoe jouw website eruit gaat zien, maar navigeert deze wel lekker of moet je toch wat aanpassingen doorvoeren? Het is altijd belangrijk om rekening te houden met de usability van een website, ofwel het gebruiksgemak. Een website moet namelijk fijn zijn om doorheen te scrollen en buttons moeten op de juiste plekken staan. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat een websitebezoeker eerst op 10 verschillende knoppen moet klikken voordat hij/zij bij het contactformulier eindigt. Je raakt op deze manier ook veel websitebezoekers kwijt, dus ook potentiële klanten. Lees anders eens onze blog over online candidate experience.
 

4. Ga voor responsive websites 
In deze tijden vol IPads, mobiele telefoons en laptops is het belangrijk dat jouw website op alle devices werkt. Responsive betekent eigenlijk dat jouw website compatibel is met verschillende apparaten. De website schaalt als het ware mee wanneer je deze op verschillende apparaten gebruikt. Op deze manier ziet jouw website er altijd goed uit en is hij bruikbaar op verschillende apparaten. Aangezien het overgrote gedeelte van het verkeer via een mobiel apparaat plaatsvindt, moet je niet vergeten jouw nieuwe website ook mobiel helemaal te testen. Ga eens een keer solliciteren als kandidaat op jouw eigen mobiel. Is het sollicitatieformulier wel goed uitgelijnd?  

 

5. Selecteer op voorhand het CMS 
Jouw website content wil je in een gemakkelijk systeem bijhouden. Je wilt immers up-to-date blijven voor jouw potentiële klanten. Websitebezoekers haken namelijk vrij snel af als er verouderde informatie staat op een website. Een Content Management Systeem (CMS) verraadt eigenlijk al een beetje wat hij doet. In zo’n systeem kan je jouw content gemakkelijk beheren, bijhouden en aanpassen. Als je een website laat bouwen komt deze vaak met een CMS. OTYS Websites komen bijvoorbeeld met het OTYS CMS, Wordpress sites hebben ook hun eigen. Het kan zo zijn dat je via een extern bureau een website laat designen. Zorg er dan voor dat je over het CMS in ieder geval hebt nagedacht.  

 

6. Vergeet niet stil te staan bij SEO 
Op het moment dat jouw website is gebouwd wil je natuurlijk ook gevonden worden in Google. Hiervoor gebruik je SEO oftewel Search Engine Optimalisation. Hoe hoger de SEO score hoe hoger je komt te staan in Google. Een goede website en goed CMS geeft je veel controle over de technische invulling van de website, zodat jij jouw ranking kan beïnvloeden. Veel marketingbureaus kunnen je hierbij helpen als je hier nog geen kaas van hebt gegeten. Zij kunnen je ook uitleggen wat jij kan doen om nog hoger te scoren in Google.  


Bij OTYS bouwen we recruitmentwebsites. Templatewebsites, maar ook op maat. Zo krijg jij precies wat je nodig hebt. De website kan apart gebouwd worden of in combinatie met ons ATS systeem. Op deze manier heb je alles onder één dak, want wij kunnen zelfs jouw SEO regelen. Net zo gemakkelijk! Wil je meer informatie of heb je nog aanvullende vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder met de bouw van jouw droomwebsite.  

Ons nieuwsBlijf op de hoogte

Schrijf u dan in voor onze OTYS Update. U ontvangt dan regelmatig een e-mail met het laatste recruitment nieuws, product releases en tips & tricks.

Houd me op de hoogte

0
Hi there!Heb je 1 minuut?

Welkom op onze vernieuwde website! We zijn benieuwd wat jij er van vindt. Geef snel je rating.

Alvast bedankt!

Geef je rating

Your!T BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.