Let's get in touch
 
Nieuws

10 Tips om talent aan uw bedrijf te binden

 • 3547 views
 • 03-11-2016 2:40 PM
Written by
Arjan de Knegt

De tijden dat bedrijven keuze bij de vleet hadden wat betreft werkzoekend talent, lijkt op zijn einde te lopen. Waar voorheen de vacatures vrij eenvoudig konden worden ingevuld door diverse personen, daar lijken nu de rollen omgedraaid. Talent heeft tegenwoordig vaak de keuze uit meerdere bedrijven, iets wat door de nieuwe realiteit als frustrerend kan worden ervaren voor de werkgevende. Noortje Hendriks, manager HR bij HR-adviseur Tentoo, geeft een tiental tips om  toch nog het juiste talent aan uw bedrijf te laten binden.

 1. De klassieke Geen 9 tot 5 mentaliteit, in veel vacatures is deze kreet terug te vinden. Het talent van nu is op zoek naar flexibiliteit, ze willen zelf bepalen wat hun werktijden zijn en of er thuis of op kantoor wordt gewerkt.
 2. Teveel wordt er nog gevraagd naar traditionale functieprofielen en te weinig naar karaktereigenschappen. Bepaalde karaktereigenschappen zoals een positieve instelling en teamwork zijn aangeboren en veel moeilijker aan te leren dan een 'harde skill' zoals een tweede taal.
 3. Het wordt door werkzoekenden erg gewaardeerd als er ruimte is voor eigen initiatief. De nieuwe generatie talent zit niet meer te wachten op strakke regels en afgebakende gebieden, maar ze willen zichzelf ontplooien en ideëen aandragen als ze verbeterpunten zien!
 4. Investeer in werknemers door middel van opleidingen. De focus hoeft niet zozeer te liggen op promotie, maar er kan ook een sterke behoefte zijn om nieuwe vaardigheden te leren.
 5. Er is sprake van een Werknemersmarkt; de situatie dat er meer aanbod van werk is dan dat er gevraagd wordt. Probeer eens te zoeken op minder voor de hand liggende platformen waar potentieel talent zich kan bevinden zoals Facebook en Instagram.
 6. Onervaren talent is niet per definitie een mindere kandidaat. Werkzoekenden met weinig tot geen ervaren zijn geschikt voor traineeships, zijn kneedbaar en kunnen hierdoor volledig gevormd worden naar de wensen van het bedrijf.
 7. Via-via recruiten is dé manier om  anderen met veel potentieel te vinden. Een talent kent in zijn directe omgeving of sociaal netwerk vaak anderen personen die op hun manier erg waardevol kunnen zijn voor een bedrijf.
 8. Employer Branding wint enorm aan terrein. Wat het is? Uw bedrijf als een aantrekkelijke werkgever positioneren zodat potentieel talent graag en met veel trots voor u komt werken.
 9. Grappige en unieke woorden vallen eerder op in vacatureteksten dan de standaard 'spin-in-het-web' benamingen. Dit zorgt ervoor dat vacatures door jongeren sneller wordt gedeeld en dus een groter bereik heeft. Zorg er altijd voor dat originele functietitel wel in uw vacature is terug te vinden, zodat deze in de zoekmachines is terug te vinden.
 10. Collega's hoeven niet langer enkel collega's te blijven. Sollicitanten willen op hun werk meer delen dan alleen hun werk. Organiseer af en toe een bedrijfsfeest of een borrel, bouw een hecht team  op. Je brengt tenslotte het grootste gedeelte van de dag samen met je collega's door!

Uitgelicht: Tip 7 Via-via recruiten

Met de Refferal Portal van OTYS kunnen werknemers uit hun persoonlijke netwerk talent aandragen voor vacatures. De succesrate is vijf keer zo hoog dan kandidaten die via reguliere kanalen solliciteren. Dit komt doordat talent proactief wordt aangedragen door werknemers die het bedrijf én de kandidaat goed kennen en hierdoor goed kunnen beoordelen of dat de kandidaat bij uw bedrijfscultuur hoort. De kosten voor het selectieproces zijn aanzienlijk lager en onderzoek wijst uit dat werknemers via de Refferal Programs beter presteren. Daarnaast spaart u met Refferal Program punten voor kandidaten die door uw medewerkers zijn aangedragen. Met deze punten kunt u weer direct aankopen in de bijbehorende webshop. Referral recruitment is niet alleen geschikt voor Corporate HR, maar ook - weliswaar in een iets andere vorm - voor werving en selectiebureaus, uitzenders en detachering.

Bent u geïnteresseerd geraakt in refferal recruitment? Vraag dan een demo aan of lees hier meer.

Ons nieuwsBlijf op de hoogte

Schrijf u dan in voor onze OTYS Update. U ontvangt dan regelmatig een e-mail met het laatste recruitment nieuws, product releases en tips & tricks.

Houd me op de hoogte

0
Hi there!Heb je 1 minuut?

Welkom op onze vernieuwde website! We zijn benieuwd wat jij er van vindt. Geef snel je rating.

Alvast bedankt!

Geef je rating

Your!T BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.