Let's get in touch
 
Nieuws, OTYS, Software

Verhoog jouw plaatsingskans met digitale assessments van The Selection Lab

  • 1466 views
  • 08-07-2021 1:38 PM
Larissa Kampert
Written by
Larissa Kampert

Assessments worden steeds vaker een belangrijk onderdeel tijdens de sollicitatieprocedure. Het is voor werkgevers een handige methode om te achterhalen wat voor capaciteiten zij in huis halen met een bepaalde kandidaat. Met de digitale assessments van The Selection Lab kan jij gemakkelijk en voordelig beoordelen of een sollicitant geschikt is voor jouw organisatie.

PS: bekijk meteen de video onderaan

 

Slimme software verhoogt de plaatsingskansen

Het is van belang dat een goede assessment kan voorspellen of een kandidaat past binnen jouw organisatie. Door middel van de slimme software van The Selection Lab wordt een digitale assessment maken appeltje eitje:

  • Je stelt samen met een expert jouw ideale profiel(en) op en bepaalt hierna de bedrijfscultuur voor jouw organisatie. Zodra deze is opgezet kan je al snel de uitslagen van sollicitanten hiermee vergelijken.
  • Op basis van jouw input en de uitslag van de kandidaat worden de beste interviewvragen gegenereerd.
  • The Selection Lab kan voorspellen welke kandidaten (de meeste) kans van slagen hebben. Heb je deze kandidaat uiteindelijk aangenomen? Dan houdt The Selection Lab bij hoe goed deze nieuwe medewerker presteert. Hierdoor wordt de volgende voorspelling steeds nauwkeuriger.
  • Om de kwaliteit te waarborgen, gebruikt The Selection Lab alleen wetenschappelijk gevalideerde assessments.

 

Door middel van dit digitale assessment krijg jij veel meer informatie over de kandidaat en verhoog jij de plaatsingskans met maar liefst met 27%!

 

Gemakkelijk en toegankelijk voor elke medewerker

Het uitsturen van digitale assessments kan gemakkelijk vanuit jouw eigen OTYS omgeving. De assessments zijn door iedereen binnen de organisatie te begrijpen en er wordt geen vakjargon gebruikt. Nadat jij een assessment naar een kandidaat hebt verzonden, zal de kandidaat deze kunnen invullen via de smartphone of laptop. Na het invullen krijg jij de competenties, kernwaarden, cultuurvoorkeuren en zelfs de intelligentie van de kandidaat. Deze uitslag krijg jij gevisualiseerd in een infographic en wordt opgeslagen in het kandidatendossier, zodat het voor iedereen toegankelijk is.

 

Tijdbesparend en snel voor de hele organisatie

Als recruiter weet jij hoe tijdrovend het reguliere wervings- en selectie proces is. Dit kan efficiënter met The Selection Lab en het bespaart je ongeveer 31% aan tijd per sollicitant. Maar waar komt die 31% vandaan? Dat vertellen wij je graag:

  • The Selection Lab berekent automatisch per kandidaat in hoeverre deze geschikt is voor jullie organisatie. Het enige wat jij hoeft te doen is de resultaten te analyseren.
  • Na het inzien van deze resultaten kan je gemakkelijk door één klik op de knop de kandidaat uitnodigen voor een gesprek.
  • Doordat je al goed inzicht hebt in de kandidaat zijn er minder sollicitatierondes nodig om tot een weloverwogen besluit te komen.

 

  

Enthousiast geworden over digitale assessments en The Selection Lab, maar wil je meer informatie? Neem dan een kijkje op de partnerpagina van The Selection Lab, op hun website of vul het contactformulier in om meer informatie te ontvangen. Je kan ook een e-mail sturen naar customersales@otys.nl of het formulier invullen op de partnerpagina.

 

 

 

Ons nieuwsBlijf op de hoogte

Schrijf u dan in voor onze OTYS Update. U ontvangt dan regelmatig een e-mail met het laatste recruitment nieuws, product releases en tips & tricks.

Houd me op de hoogte

0
Hi there!Heb je 1 minuut?

Welkom op onze vernieuwde website! We zijn benieuwd wat jij er van vindt. Geef snel je rating.

Alvast bedankt!

Geef je rating

Your!T BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.