Let's get in touch

Let's get in touch

Nieuws, Vakkennis

Inspelen op de groeiende uitzendbranche

  • 3069 Ansichten
  • 17-11-2016 11:00
Martijn van Ingen
Geschrieben von
Martijn van Ingen

De Rabobank verwacht een volumegroei van de uitzendmarkt van ongeveer 6% voor 2017, wat voornamelijk te maken heeft met de aantrekkende economie. Dit is ontzettend goed nieuws voor de uitzendbranche, omdat steeds meer bedrijven ervoor kiezen voor flexibele in plaats van vaste arbeidscontracten.

Hevige concurrentie
Uitzenden wordt door veel bedrijven gezien als een massaproduct; het personeel is ook beschikbaar bij meerdere uitzendbureaus die dezelfde dienstverlening bieden als de buurman. Doordat steeds meer opdrachtgevers inzicht hebben in de kosten van een uitzendkracht en de digitalisering ervoor zorgt dat de toetredingsdrempel tot uitzenden omlaag gaat, heeft dit tot gevolg dat er erg veel prijsconcurrentie en margedruk is. Het is dus van belang om als organisatie uzelf te onderscheiden van de concurrentie. Dit kan door te specialiseren, te verbreden of juist te innoveren.

Groei zorgt voor een inkrimping

De verwachting is dat de komende 3 tot 5 jaar de markt alsmaar verder zal groeien. Door de automatisering en verdere digitalisering in het bedrijfsleven, zullen de komende jaren banen voor lager en middelbaar opgeleiden verdwijnen. Dit is een erg grote doelgroep van de uitzendbranche, waardoor de focus komt te liggen op de hoogopgeleiden. Daarnaast heeft het ook effect op de interne organisatie. Het aantal vestigingen van uitzendbureaus neemt af omdat mensen zich steeds meer richten op het internet. Ook de interne processen zoals het zoeken en screenen worden meer en meer gedigitaliseerd. Dit zorgt voor hogere investeringen in ICT, maar het is uiteindelijk wel efficiënter en zorgt voor lagere kosten.

Wat biedt OTYS hierin voor voordeel?

OTYS biedt al ruim 15 jaar diverse tools aan om het werving- en selectieproces te vereenvoudigen. Met de software van OTYS beheert u uw kandidaten en vacatures met een druk op de knop in een overzichtelijke weergave. Hierbij kunt u aan zowel de kandidaat als aan de vacature zoekcriteria toekennen die voor u belangrijk zijn. Daarnaast is het mogelijk om met de geavanceerde zoekfunctie te zoeken op specifieke eigenschappen zodat de meest geschikte kandidaat aan uw vacature wordt gematcht. De klant heeft de mogelijkheid om zelf in te loggen, zijn of haar profiel up to date te houden en de beschikbaarheid aan te geven. Bovendien is OTYS geïntegreerd met diverse pakketten zoals UBplus, NoCore, Freepack en Flexservice. U kunt met één systeem blijven werken en alles is gesynchroniseerd. De software biedt nog talloze andere opties die u kunt terugvinden op onze productpagina. Wilt u liever real live bekijken hoe de software werkt? Klik dan op onderstaande button om vrijblijvend een online demo in te plannen!


Plan een online demo

 

Ons nieuwsBlijf op de hoogte

Schrijf u dan in voor onze OTYS Update. U ontvangt dan regelmatig een e-mail met het laatste recruitment nieuws, product releases en tips & tricks.

Houd me op de hoogte

0
Hi there!Heb je 1 minuut?

Welkom op onze vernieuwde website! We zijn benieuwd wat jij er van vindt. Geef snel je rating.

Alvast bedankt!

Geef je rating

Your!T BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.