Let's get in touch
 
SEO, Vakkennis

Mobile first indexeren door Google: wat houdt het in?

  • 8-11-2016 12:19
Geschrieben von
Arjan de Knegt

Waar Google tot nu toe altijd gebruik maakte van de desktop versie om te bepalen hoe hoog uw website en vacatures verschenen in de zoekresultaten, test de zoekmachine nu met mobile first indexatie.

Wat houdt mobile first indexatie in? Dit houdt in dat Google juist uw mobiele website zal ‘lezen’ om te bepalen hoe relevant en hoe geschikt uw website is om te tonen bij bepaalde zoekopdrachten. En eigenlijk is dit heel logisch. Meer dan de helft van de zoekopdrachten via Google worden tegenwoordig uitgevoerd via een mobiel apparaat. En dit gaat in de toekomst alleen maar meer worden. Logisch dus dat Google haar belangrijkste product klaar maakt voor de toekomst. Op dit moment test Google dit alleen nog kleinschalig, maar geeft wel aan dit project de komende maanden te willen uitbreiden.

blog_image:article_yourit_14786060425821bcdad9ce0.png:end_blog_image

Wat betekent dit voor u en uw website? Als uw website responsive gebouwd is en goed bruikbaar is op mobiele apparaten, dan verandert er voor u niets. Google zal uw website lezen en indexeren zoals het dat altijd deed en u zult uw positie in de zoekresultaten behouden.

Heeft u (nog) geen responsive website? Dan is er nog geen reden tot paniek. U heeft nog tijd zolang Google deze manier van indexeren nog niet heeft doorgevoerd voor alle websites. Is uw website daarna nog niet klaar voor mobiel gebruik, dan zult u dit snel merken aan de daling van het aantal bezoekers dat uw website en vacatures vindt via Google.

Tijd dus om in actie te komen! Test met de Google tool of uw website mobiel vriendelijk is.

Is dit nog niet het geval? Neem dan snel contact met ons op. OTYS helpt u graag om uw website toekomst klaar te maken en te zorgen dat kandidaten uw vacatures beter vinden via Google.

 

Ja, maak mijn website mobiel vriendelijk

 

Ons nieuwsBlijf op de hoogte

Schrijf u dan in voor onze OTYS Update. U ontvangt dan regelmatig een e-mail met het laatste recruitment nieuws, product releases en tips & tricks.

Houd me op de hoogte

0
Hi there!Heb je 1 minuut?

Welkom op onze vernieuwde website! We zijn benieuwd wat jij er van vindt. Geef snel je rating.

Alvast bedankt!

Geef je rating

Your!T BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.