Let's get in touch

Let's get in touch

Nieuws, Vakkennis, Whitepapers

Persoonsgegevens gebruiken. Wat zijn de regels?

  • 2757 Ansichten
  • 12-1-2017 9:15
Martijn van Ingen
Geschrieben von
Martijn van Ingen

Als u werkzaam bent als recruiter, intercedent of HR-professional, dan heeft u voortdurend te maken met het gebruiken en verwerken van persoonsgegevens. De regelgeving omtrent persoonsgegevens zijn vastgelegd in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp), een wet die erg belangrijk is in deze branche. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de opslag van sollicitatiegegevens van kandidaten. Weet u de exacte regels met wie u deze gegevens mag uitwisselen, hoe lang u de gegevens van de kandidaat in uw systeem mag bewaren en wat u moet doen in het geval van een datalek?

Whitepapers over het omgaan met persoonsgegevens
De Wbp zal bij veel mensen waarschijnlijk wel bekend voorkomen, maar de gevolgen kunnen enorm zijn als deze wet wordt overtreden. OTYS heeft daarom in samenwerking met SOLV Advocaten, gespecialiseerd in de privacywetgeving, drie whitepapers geschreven die u vertellen hoe u de Wbp moet naleven.

Het eerste whitepaper ‘Regels omtrent gebruik persoonsgegevens’ licht toe wat persoonsgegevens precies zijn, in welke situaties de wet van toepassing is, welke rechten en verplichtingen u heeft als u persoonsgegevens gebruikt en wat de risico’s zijn als u zich niet aan de wetgeving houdt. Het eerste whitepaper kunt u via deze link aanvragen.

De komende weken zullen de andere twee whitepapers beschikbaar worden gemaakt. Het tweede whitepaper zal ingaan op de informatieplicht die u heeft naar betrokkenen toe als u gebruikmaakt van gebruiksgegevens. Het laatste whitepaper zal ingaan op de meldingsplicht in geval van een datalek. Onderwerpen die voor u, als gebruiker van persoonsgegevens, erg relevant zijn. Wanneer deze whitepapers gepubliceerd worden, zullen wij dit op onze nieuwspagina en social media vermelden, dus houd deze kanalen goed in de gaten!

Whitepaper aanvragen
Het eerste whitepaper van SOLV 'Regels omtrent gebruik persoonsgegevens' kunt u aanvragen via het interactieformulier. Hierin wordt onder andere besproken wat persoonsgegevens zijn, wie als verantwoordelijke en bewerker wordt beschouwd en welke verplichtingen deze hebben. De whitepaper kunt u aanvragen via de button onderaan deze pagina.

Over SOLV Advocaten
Solv Advocaten is gespecialiseerd in technologie, media en communicatie. SOLV is het eerste Nederlandse advocatenkantoor dat zich op deze niche is gaan richten. Door deze specifieke focus en hun jarenlange ervaring kunnen ze de beste juridische oplossingen bieden in hun specialistische praktijkgebieden. De advocaten hebben ieder hun eigen specialisme, zodat juridische vakkennis is gewaarborgd. Een van die specialisme is de privacywetgeving; een wetgeving die in de recruitmentbranche een belangrijke rol speelt. Voor specifieke vragen omtrent het gebruik van persoonsgegevens kunt u vrijblijvend contact opnemen met Lora Mourcous van SOLV via mourcous@solv.nl onder vermelding van ‘Whitepaper OTYS’.


Whitepaper aanvragen

Ons nieuwsBlijf op de hoogte

Schrijf u dan in voor onze OTYS Update. U ontvangt dan regelmatig een e-mail met het laatste recruitment nieuws, product releases en tips & tricks.

Houd me op de hoogte

0
Hi there!Heb je 1 minuut?

Welkom op onze vernieuwde website! We zijn benieuwd wat jij er van vindt. Geef snel je rating.

Alvast bedankt!

Geef je rating

Your!T BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.