Let's get in touch
 
Nieuws, OTYS, Software

AutoScore in OTYS Go!

  • 5279 Ansichten
  • 18-8-2017 11:44
Geschrieben von
M. Ingen

We hebben vanaf nu een gave functionaliteit in OTYS Go! die binnen enkele seconden een matchingspercentage geeft bij kandidaten wanneer je een vacature invoert: AutoScore!

Wat is AutoScore?

AutoScore gaat je werk duidelijk nóg sneller maken. Het is een aanvulling op de widget “Vacatureparser (Job parser)” die standaard voor iedereen beschikbaar is op het Dashboard. Met deze aanvulling wordt er vanaf nu in je interne kandidatendatabase gezocht naar matchende kandidaten op een vacature die je via de Vacatureparser hebt ingevoerd. Door middel van de semantische zoekmethode worden er verbanden gelegd met woorden uit de vacature én met gegevens uit de kandidatendatabase. Het systeem zorgt er uiteindelijk zelf voor dat kandidaten een matchingsscore krijgen met de vacature.

Hoe werkt AutoScore?

Een voorbeeld om het simpel uit te leggen: er wordt een vacature ingevoerd voor “Junior Java Developer”. De semantische zoekmethode weet, door de combinatie van woorden, dat er een functie wordt gezocht in de IT en dat het niet gaat om het Indonesische eiland Java. De database wordt niet alleen razendsnel doorzocht op het keyword of synoniem van de functie, maar het hele profiel van de kandidaat wordt onder de loep genomen om te bepalen of deze geschikt is voor de functie. Op deze manier wordt de gehele vacaturetekst doorgenomen en vergeleken met kandidaatprofielen.

AutoScore instellen

Het instellen van deze functionaliteit is erg eenvoudig: 

  • Klik in OTYS Go! op je eigen naam rechtsboven in het scherm en ga naar “Klantinstellingen (client settings)”.
  • Zoek onder “Filters” op het trefwoord “autoscore”. Er verschijnt een veld met twee settings.
  • AutoScore staat automatisch uitgeschakeld, schakel deze in bij de eerste setting en stel vervolgens een minimum percentage in bij de tweede setting.
  • Sleep een vacature (document of tekst van een website) in de Vacatureparser.
  • Er worden automatisch kandidaten gekoppeld aan de vacature op basis van een matchingspercentage.
  • AutoScore rangschikt direct de meest geschikte kandidaat!

Ons nieuwsBlijf op de hoogte

Schrijf u dan in voor onze OTYS Update. U ontvangt dan regelmatig een e-mail met het laatste recruitment nieuws, product releases en tips & tricks.

Houd me op de hoogte

0
Hi there!Heb je 1 minuut?

Welkom op onze vernieuwde website! We zijn benieuwd wat jij er van vindt. Geef snel je rating.

Alvast bedankt!

Geef je rating

Your!T BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.