Let's get in touch
 
Nieuws, OTYS, Software

OTYS breidt software uit met de VacatureVerbeteraar

  • 4245 Ansichten
  • 17-1-2017 10:11
Geschrieben von
M. Ingen

OTYS neemt, als eerste recruitment software specialist, de VacatureVerbeteraar op in haar software. De tool scant de vacaturetekst en aan de hand van alle gegevens in de database kan de VacatureVerbeteraar per vacature bepalen wat belangrijk is voor de betreffende functie en hoe de vacature nóg betere resultaten op zou kunnen leveren. OTYS en de makers van VacatureVerbeteraar, Intelligence Group & Jobdigger, dragen door deze samenwerking gezamenlijk bij aan het sneller invullen van vacatures en het verkleinen van de mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

Verbeterde vacatureteksten leiden tot hogere conversies en betere matches

Vacatureteksten waarin het aanbod voor de kandidaat niet goed staat beschreven, leiden veelal tot problemen bij vervulling in de huidige kandidatenmarkt. Vacatures blijven langer openstaan of er worden slechte matches gemaakt. De belangrijkste redenen dat er weinig aandacht is voor de vacaturetekst, zijn onder andere het gebrek aan tijd, prioriteit en creativiteit (Stand van werven, 2016). Deze problemen worden in één keer opgelost doordat de VacatureVerbeteraar binnen enkele tellen inzicht geeft in de sterkte van de tekst en de verbeterpunten van de vacature om de juiste doelgroep te kunnen aanspreken en werven.

blog_image:article_yourit_1484641218587dd3c2beab1.png:end_blog_image

Gebruiksvriendelijke tool
Het analyseren van de tekst is simpel: de gebruiker plaats de URL link van de vacature in de tool en binnen enkele seconden geeft de VacatureVerbeteraar de sterkte van de tekst weer met daarbij het advies welke aspecten nog moeten worden opgenomen. De tool maakt gebruik van onderzoeksdata in combinatie met diverse analysemethodieken waaruit een uniek algoritme ontstaat. Hierdoor krijgt de maker bij het scannen van de vacaturetekst met de Vacatureverbeteraar in één oogopslag inzicht in de kritische wervingsfactoren, beweegmotieven en gewenste arbeidsvoorwaarden van de te bereiken doelgroep. Dit wordt weergeven in een overzichtelijk schema waarbij per beweegmotief staat aangegeven wat ontbreekt (het rode plusje), welke omschrijving van een motief extra aandacht nodig heeft (het blauwe uitroepteken) en wat juist is omschreven (het groene vinkje).

De werking van de VacatureVerbeteraar
De VacatureVerbeteraar is een gebaseerd op big data van haar 2 ontwikkelaars. De data van zowel Jobdigger als Intelligence Group wordt gecombineerd en door diverse analysetechnieken heeft dit geresulteerd in een uniek algoritme. Middels onder andere taaltechnologie en statistieken wordt de tekst geanalyseerd en voorzien van een score en adviezen ter verbetering. De inhoud van de data voor de tool is mede gebaseerd op het Arbeidsmarkt Gedrags Onderzoek (AGO) van Intelligence Group. Dit onderzoek vindt elk kwartaal plaats onder 4.000 respondenten die representatief staat voor de arbeidsmarkt. Tijdens het scannen van de tekst herkent de tool de aanwezigheid van de gewenste beweegmotieven van de specifiek gevraagde doelgroep. De VacatureVerbeteraar maakt hierin tevens onderscheid in drie niveaus van arbeidsjaren, namelijk junior, medior en senior. Iedere doelgroep op de markt heeft namelijk andere wensen en behoeften en deze dien je in de tekst concreet te benoemen om ze te bereiken en te bewegen. Er is een koppeling gecreëerd met OTYS Backoffice zodat u snel een vacature kunt controleren. In onderstaand filmpje wordt uitgelegd hoe u deze koppeling kunt vinden.Wervingshaalbaarheid en SEO
Naast het tonen van de belangrijkste pullfactoren voor de doelgroep is er ook een nieuwe innovatie toegevoegd aan de tool: de wervingshaalbaarheid. Deze functie laat per januari 2017 de gebruiker zien hoeveel kans van slagen een vacature in een bepaalde provincie en op landelijk niveau heeft. De komende maanden wordt de tool verder geoptimaliseerd door toevoeging van een SEO functionaliteit. Deze functionaliteit zorgt ervoor dat uw vacatures zo goed mogelijk presteren op vindbaarheid in zoekmachines.

blog_image:article_yourit_1484641432587dd4987699f.png:end_blog_image

Over Intelligence Group

Intelligence Group levert een bijdrage in het verkleinen van de kloof tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Intelligence Group wil nationaal en internationaal toonaangevend en normbepalend zijn op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Dit doen wij door werkgevers te helpen effectiever en efficiënter te werven en werknemers te helpen hun positie op de markt te verbeteren. Intelligence Group doet dit met behulp van onze eigen onderzoeken en data, gecombineerd met alle toonaangevende beschikbare (inter)nationale arbeidsmarktinformatie. Deze data wordt op maat beschikbaar gemaakt via diverse rapportages, dashboards en API’s. Meer informatie over Intelligence Group vindt u hier.

Implementatie in OTYS

Met de implementatie van de VacatureVerbeteraar draagt OTYS bij aan verdere automatisering en verbetering van het werving- en selectie proces en loopt hiermee voorop in de markt. Door de koppeling kunt u direct vanuit uw OTYS-systeem met de tool werken. Wilt u meer weten over de VacatureVerbeteraar? Neem dan contact op met uw accountmanager of vraag een vrijblijvende demo aan.

Vraag demo aan 

Ons nieuwsBlijf op de hoogte

Schrijf u dan in voor onze OTYS Update. U ontvangt dan regelmatig een e-mail met het laatste recruitment nieuws, product releases en tips & tricks.

Houd me op de hoogte

0
Hi there!Heb je 1 minuut?

Welkom op onze vernieuwde website! We zijn benieuwd wat jij er van vindt. Geef snel je rating.

Alvast bedankt!

Geef je rating

Your!T BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.