Let's get in touch
 
Nieuws, OTYS

Bereik (latent) werkzoekenden met OTYS en Marktplaats

  • 14-7-2017 10:56
Geschreven door
Arjan de Knegt

Marktplaats is in Nederland een begrip als het gaat om het kopen en verkopen van tweedehands én nieuwe goederen. Maar sinds kort wint de vacaturecategorie snel terrein. Het aanbod van vacatures is de afgelopen 10 maanden gestegen van 2000 naar meer dan 44.000. En met de introductie van de koppeling met OTYS, het meest gebruikte recruitmentsysteem in Nederland, zal dit aantal naar verwachting nog eens met duizenden per maand stijgen. Marktplaats gaat daarmee de concurrentie aan met grote vacaturebanken en biedt recruiters naast een groot bereik, ook de kans om latent werkzoekenden te bereiken.

Bereik (latent) werkzoekenden

75% van de bevolking is latent werkzoekend. Deze mensen zijn niet actief op zoek naar vacatures, maar zullen mogelijk wel interesse tonen wanneer er een aansprekende vacature getoond wordt. En dat is precies de toegevoegde waarde van Marktplaats ten opzichte van conventionele vacaturesites. Gebruikers van Marktplaats krijgen namelijk gepersonaliseerde feed te zien wanneer ze hun app openen of op de website komen. “De ‘Voor jou’ feed en de ‘In je Buurt’ feed laat je relevante advertenties op basis van je zoekgedrag en de nabije omgeving. "Dit biedt Marktplaats de mogelijkheid om via deze advertentieoverzichten mogelijk relevante vacature-advertenties te laten zien aan gebruikers.” aldus Wouter Geerling, Business Development Manager bij Marktplaats.

Stijgend vacature-aanbod

Marktplaats trekt maandelijks 8,2 miljoen unieke bezoekers, van jong tot oud, van laagopgeleid tot hoogopgeleid. Vooralsnog wordt het meest gezocht op banen waarvoor een lage of middelhoge opleiding vereist is. Zo wordt bijvoorbeeld veel gezocht naar chauffeurs- of koeriersdiensten of schoonmaakwerk. Gezien de schaarste in deze beroepen, liggen hier voor recruiters ontzettend veel kansen. Geerling: “We zien dat naarmate Marktplaats bekender wordt als vacaturesite er ook vacatures voor hoger opgeleide mensen toenemen. De verwachting is dan ook dat in de komende maanden het aantal bezoekers op zoek naar hogere functies zal toenemen.”

Koppeling met OTYS

OTYS heeft als eerste ATS-leverancier een koppeling gerealiseerd met de banensectie van Marktplaats. Met de koppeling kunnen vacatures automatisch en gratis worden doorgeplaatst. OTYS biedt hiermee een extra mogelijkheid aan klanten om hun vacatures te verspreiden en onder de aandacht te brengen bij potentiele kandidaten. Volgens OTYS-CEO Jorrit Blok zorgt de nieuwe koppeling voor een win-win situatie waarvan zowel recruiters als werkzoekenden profiteren. “Recruiters profiteren van een enorm potentieel aan extra bezoekers op hun vacaturepagina zonder extra kosten. Werkzoekenden profiteren van een veel groter aanbod vacatures, waardoor ze eerder een geschikte baan kunnen vinden.”

Voor OTYS is de koppeling interessant om haar klanten een extra mogelijkheid te bieden om hun vacatures te verspreiden en onder de aandacht te brengen bij potentiele kandidaten. Daarnaast staat innovatie bij OTYS hoog in het vaandel. “OTYS loopt voorop in ontwikkelingen op software gebied en slimme koppelingen. Zo waren wij de eerste met een koppeling met LinkedIn, Textkernel, Indeed en nu ook met Marktplaats”, aldus Jorrit Blok.

Over Marktplaats

Marktplaats ontvangt maandelijks ruim 8 miljoen unieke bezoekers en daarmee is het de grootste online handelsplaats van Nederland. Per dag worden circa 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst, waarbij particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Kijk voor meer informatie op www.marktplaats.nl.

Over OTYS

OTYS is Nederlands grootste leverancier van recruitment software. Het bedrijf loopt voorop in ontwikkelingen op software gebied en slimme koppelingen. Het uitgebreide softwarepakket van OTYS bevat alles om het werving en selectie proces te automatiseren en optimaliseren.

Meer informatie

Bent u nieuwsgierig geworden naar de koppeling met Marktplaats in OTYS? Neem de contact met ons op via onderstaand formulier of benader uw accountmanager.

Ik wil meer info over de koppeling

 

Ons nieuwsBlijf op de hoogte

Schrijf u dan in voor onze OTYS Update. U ontvangt dan regelmatig een e-mail met het laatste recruitment nieuws, product releases en tips & tricks.

Houd me op de hoogte

0
Hi there!Heb je 1 minuut?

Welkom op onze vernieuwde website! We zijn benieuwd wat jij er van vindt. Geef snel je rating.

Alvast bedankt!

Geef je rating

Your!T BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.