Let's get in touch
 
Blog, Software

ATS en website integraties: waar moet ik op letten?

  • 599 bekeken
  • 6-4-2023 10:48
Faye Buter
Geschreven door
Faye Buter

Als bedrijf ben je constant op zoek naar de beste manier om je recruitmentproces te stroomlijnen en te optimaliseren. Een Applicant Tracking System (ATS) kan je helpen door een groot deel van het sollicitatieprocedure te ordenen en te automatiseren, zodat je meer tijd kunt besteden aan kandidaten. Door een ATS te koppelen aan je website, kan dit je helpen om het maximale uit een dergelijke applicatie te halen. Het stelt je bijvoorbeeld in staat om met een druk op de knop één of meerdere vacature te posten op je website, maar ook om snel wijzigingen in een sollicitatieformulier aan te brengen. 

In deze blog bespreken we de redenen om je website aan een ATS te koppelen en aandachtspunten om rekening mee te houden wanneer jullie de stap naar een integrale oplossing gaan zetten.

 

First things first: wat is een ATS?

Een Applicant Tracking System (ATS) is een softwaretoepassing die door werkgevers wordt gebruikt om de sollicitatieprocedure te automatiseren. Het stelt bedrijven in staat om vacatures te publiceren, sollicitaties te ontvangen, kandidaten te screenen, en de voortgang van de sollicitatieprocedure bij te houden. Een ATS is vooral handig voor bedrijven met veel openstaande vacatures, omdat het helpt om de sollicitatieprocedure efficiënter te maken.

 

Waarom een website integreren met een ATS?

Het integreren van een ATS met je website biedt vele voordelen. Ten eerste maakt het het sollicitatieproces voor kandidaten gemakkelijker en sneller, omdat ze direct kunnen reageren via je website. Ten tweede helpt het om sollicitaties te organiseren en te beheren, waardoor het recruitmentproces efficiënter wordt. Bovendien kan het integreren van een ATS met je website ook de kwaliteit van de sollicitanten verbeteren. Hierdoor ben je in staat om gerichter vacatures te publiceren die zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines, waardoor je meer gekwalificeerde kandidaten kunt aantrekken.

Nu bovenstaande uit de weg is. Er zijn een aantal belangrijke aandachtspunten wanneer je jouw website wilt integreren met een ATS. We noemen ze voor je op.  

 

  1. 1. Technische compatibiliteit

Zorg ervoor dat de website compatibel is met het ATS. Dit betekent dat het ATS de juiste technologie ondersteunt die nodig is voor de website, zoals het CMS-systeem, de programmeertaal of het framework. Het is belangrijk om te controleren of het ATS de benodigde technologie ondersteunt en om eventuele problemen op te lossen voordat de website wordt gelanceerd. Je hebt verschillende manieren van data uitwisseling. Verdiep je in de mogelijkheden van het ATS en die van je huidige website.

Wellicht ook interessant:

  1. 2. Data privacy

Zorg ervoor dat de privacy van sollicitanten wordt beschermd. Dit betekent dat persoonlijke gegevens veilig worden opgeslagen en dat de website voldoet aan de geldende wetgeving op het gebied van gegevensbescherming, zoals de AVG. Sollicitanten moeten erop kunnen vertrouwen dat hun gegevens veilig zijn en dat deze niet worden gedeeld zonder hun toestemming. Een goed ATS heeft ingebouwde features om te waarborgen dat je altijd GDPR compliant bent.

  1. 3. Analytics

Maak gebruik van analytics om de prestaties van de website en het sollicitatieproces te meten. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door Google Analytics of andere analysetools te integreren in de website. Hierdoor krijg je inzicht in het aantal bezoekers, het aantal sollicitaties en andere belangrijke statistieken waarmee je het sollicitatieproces verder kunt optimaliseren en verbeteren.

Stel jezelf de vragen: bevat het ATS al zelf een ingebouwde analytics of rapportage tooling? En, is het mogelijk om deze te koppelen aan de website analytics, zodat je de gehele candidate journey in kaart kan brengen?

  1. 4. Candidate experience

Zorg ervoor dat de sollicitatie-ervaring voor de sollicitant soepel verloopt en dat het proces duidelijk en transparant is. Dit omvat bijvoorbeeld het aanbieden van een duidelijke vacaturetekst, het vereenvoudigen van het sollicitatieproces en het verstrekken van regelmatige updates over de voortgang van de sollicitatie. Met een goede integratie tussen ATS en website maak je het mogelijk om gemakkelijk de huisstijl aan alle kanten van het proces in één lijn te trekken.

  1. 5. Extra features

In de meest rudimentaire vorm zorgt een integratie ervoor dat je vacatures kan plaatsen op een werkenbij-website, dat een sollicitant hierop kan solliciteren en dat deze vervolgens netjes in je ATS geplaatst wordt met alle informatie van dien. Echter, zijn additionele features in deze huidige arbeidsmarkt bijna een must. De betere ATS stelt je namelijk in staat meerdere vragensets te gebruiken en heeft een extensief multipost netwerk waardoor je gemakkelijk op een tal van websites je vacature plaatst. De beste ATS hebben ook nog een uitgebreid partnernetwerk, zodat je gebruik kan maken van tooling als Dora of Joboti, zodat sollicitanten op meerdere manieren vanaf jouw website in jouw ATS terecht kunnen komen.

Door rekening te houden met deze aandachtspunten kun je ervoor zorgen dat je een perfecte koppeling tussen de website en het ATS soepel realiseert en dat het sollicitatieproces voor zowel sollicitanten als recruiters zo efficiënt mogelijk wordt ingericht. Kom je er niet uit? Spar dan eens vrijblijvend met één van onze OTYS collega’s over de mogelijkheden.

Bij OTYS partneren we ook met diverse specialisten op het gebied van website oplossingen. Zo hebben we voor elk budget en elk bedrijf wel een gepaste weboplossing.

Ons nieuwsBlijf op de hoogte

Schrijf u dan in voor onze OTYS Update. U ontvangt dan regelmatig een e-mail met het laatste recruitment nieuws, product releases en tips & tricks.

Houd me op de hoogte

0
Hi there!Heb je 1 minuut?

Welkom op onze vernieuwde website! We zijn benieuwd wat jij er van vindt. Geef snel je rating.

Alvast bedankt!

Geef je rating

Your!T BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.