Let's get in touch
 
Blog, OTYS

Lift mee met OTYS

  • 28-5-2020 10:30
Geschreven door
Jorrit Blok
Ons bedrijf is gebouwd op pilaren van crisis. Toen iedereen aan de televisie gekluisterd was en de twee vliegtuigen zich in het WTC in New York zag boren, was ik bezig met de opbouw van OTYS. Vanuit mijn 2 kamer appartement (tevens mijn kantoor op dat moment) zat ik geschrokken mee te kijken. Je hoefde geen genie te zijn om te begrijpen dat dit gigantische  economische gevolgen zou hebben. En dat bleek. Alles zakte helemaal in, inclusief de beurskoersen! Stoppen was voor mij geen optie. Ik begon nog harder te werken aan de software waar ik zo in geloofde en nu nog steeds in geloof. En gelukkig loonde het. 

In 2008 had ik inmiddels een echt kantoor met 15 werknemers en ook een vestiging in New York. Een vestiging in ‘the land of opportunities’! Man, man wat was ik blij en trots. Totdat de kredietcrisis zijn intrede deed en mijn grote Amerikaanse droom deed barsten als een luchtbel. Voordat ik het wist, was het niet meer houdbaar en moest ik mijn Amerikaanse vestiging laten varen. Op deze manier zorgde ik ervoor dat mijn Nederlandse bedrijf het hoofd boven water kon houden. Het was een korte, maar zeer leerzame ervaring die mij deed beseffen hoe kwetsbaar alles is en hoe belangrijk het is om een goed product neer te zetten dat door weer en wind overeind blijft staan. 

Nu, 2020 zijn we bezig met ons derde crisis. Hoewel we er middenin zitten en niemand koffiedik kan kijken, kan ik wel vol geloof zeggen dat we deze ook gaan overwinnen. Niet omdat ik overmoedig of arrogant over wil komen, maar omdat ik geloof dat je vanuit je tenen overtuigd moet zijn van de kwaliteit van je product. Die verdienste is allang niet meer alleen aan mij. De beste IT’ers, oud-recruiters, developers, marketeers etc. werken het hele jaar rond om hun kennis, kunde en passie in OTYS te stoppen. Wij met zijn allen liften op elkaars kracht en zullen klaar staan voor onze relaties, zodat zij straks weer volop bezig kunnen gaan met werving en selectie. Als dit alles straks voorbij is, gaat het werk door. Moeten en zullen er functies vervuld worden. 

2020 zal altijd in onze herinnering blijven bestaan als crisis nummer drie. Maar wederom een die we samen overleefd hebben. Laten we mee liften op de kracht van OTYS en er met z’n allen weer bovenop komen. Let’s seize opportunities together. 

CEO
Jorrit Blok
 

Ons nieuwsBlijf op de hoogte

Schrijf u dan in voor onze OTYS Update. U ontvangt dan regelmatig een e-mail met het laatste recruitment nieuws, product releases en tips & tricks.

Houd me op de hoogte

0
Hi there!Heb je 1 minuut?

Welkom op onze vernieuwde website! We zijn benieuwd wat jij er van vindt. Geef snel je rating.

Alvast bedankt!

Geef je rating

Your!T BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.