Let's get in touch
 
Blog, Blogs, Nieuws, Software

Optimaal gebruik van WhatsApp in je Recruitmentproces

  • 2297 bekeken
  • 9-11-2020 9:16
Geschreven door
Martijn Soetekouw van Joboti

Met de integratie van Joboti en OTYS kunnen jouw kandidaten nu gemakkelijk solliciteren via WhatsApp. Maar, met WhatsApp kan je zoveel meer. 

Ontwikkeling solliciteren

In de loop der jaren is er veel veranderd op het gebied van solliciteren. Waar je eerst handgeschreven brieven met motivatie per post verstuurde, gingen we over tot aan het invullen van lange, saaie online formulieren.

WhatsApp maakt hier korte metten mee. Door simpelweg een WhatsApp-button toe te voegen op je website, kunnen kandidaten naast het formulier nu ook heel eenvoudig solliciteren via WhatsApp. Een kandidaat hoeft slechts zijn mobiele nummer in te vullen en de chatbot stuurt de kandidaat direct een WhatsApp-bericht en de sollicitatie dialoog start.

Kandidaten geven op deze manier onbewust meer informatie over zichzelf dan wanneer ze een lang formulier moeten invullen. Vergeleken met een formulier zorgt de chatbot voor een verbetering van je conversie met 25% en tevens zorgt het voor een betere kandidaatbeleving.

Functionaliteiten recruitment chatbot

Als organisatie bepaal je zelf welke vragen de chatbot aan de kandidaat stelt. De chatbot kan in het gesprek ook direct preselectie vragen stellen om snel onderscheid te kunnen maken tussen kandidaten. Dit kunnen de standaard vragen zoals naam zijn. Maar bijvoorbeeld ook of iemand een rijbewijs heeft. De vragen kunnen zelfs nog per vacature verschillen. Ook de tone of voice bepaal je helemaal zelf, net als de taal waarin de chatbot de vragen stelt. Zo pas je het gesprek optimaal aan op je doelgroep.

De ervaring is dat een chatbot een laagdrempelige manier is voor een kandidaat om het eerste contact met het bedrijf te leggen. Een kandidaat kan eenvoudig via de chatbot een contactverzoek indienen bij de betrokken recruiter. Desgewenst kan de chatbot direct gekoppeld worden aan de agenda


Webinar: Optimaal gebruik van WhatsApp in je recruitmentproces

Op 18 november brengen Bastiaan Brans van OTYS en Luuk van Neerven van Joboti de twee werelden van Recruitment en WhatsApp bij elkaar in een interactief webinar. Zij gaan tijdens deze sessie in op de verschillende toepassingsmogelijkheden van WhatsApp in de recruitment in combinatie met OTYS. Wil je meer weten over het optimaal inzetten van WhatsApp in je recruitmentproces? Schrijf je dan nu in voor het gratis Webinar Wednesday webinar van 18 november! 
 

Ons nieuwsBlijf op de hoogte

Schrijf u dan in voor onze OTYS Update. U ontvangt dan regelmatig een e-mail met het laatste recruitment nieuws, product releases en tips & tricks.

Houd me op de hoogte

0
Hi there!Heb je 1 minuut?

Welkom op onze vernieuwde website! We zijn benieuwd wat jij er van vindt. Geef snel je rating.

Alvast bedankt!

Geef je rating

Your!T BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.