Let's get in touch
 
OTYS, Software, Vakkennis

Tips & tricks van consultant Marieke - kandidaten

 • 5121 bekeken
 • 3-4-2017 21:35
Geschreven door
Arjan de Knegt

Zoals u wellicht al had gelezen in mijn vorig artikel ter introductie, zal ik zo nu en dan wat OTYS weetjes met u delen waar ik enthousiast van word en waar ik hopelijk de OTYS klant ook enthousiast van kan maken. In het vorige artikel deelde ik een aantal weetjes met betrekking tot de vacatures in het OTYS systeem, en heb hier ook wat reacties op gehad, leuk! Nu zou ik graag ook nog wat weetjes willen uitlichten over de kandidaten die u in uw systeem binnenkrijgt.

 • Wist u dat u in OTYS Phoenix/Go! uw Dashboard volledig kunt inrichten op specifieke procedures van een kandidaat met een vacature?
  De vraag die ik regelmatig krijg is 'hoe weet ik nu met welke kandidaten ik actie moet ondernemen'? Wat ik vervolgens de klant vraag is wat de koppelstatussen in hun proces zijn waar ze het liefst meteen een volgende actie op willen ondernemen. Voorbeelden hiervan zijn vaak de kandidaten die alleen nog maar de koppelstatus ‘via website’ hebben. Oftewel waarvan het CV nog beoordeeld moet worden. Een ander voorbeeld is de status ‘Online CV presentatie goedgekeurd’. Het fijnste is om de kandidaten met zulke statussen meteen in uw Dashboard te zien. Dit zou u dus in uw Dashboard elk in een verschillend ‘widget’ (kort overzichtje) willen tonen. Ook wilt u dan dat die uit dat widget gaan wanneer de volgende actie is ondernomen. Dit is allemaal mogelijk! Als u dit nog niet heeft, maar dit u wel aanspreekt, stuur mij of uw accountmanager dan even een mailtje! 
 • Wist u dat u ook in de Kandidaten module van OTYS kunt zoeken met boolean search zoals u dat in Google ook kunt?
  Wellicht zoekt u zo nu en dan weleens een kandidaat die niet alleen aan specifieke matchcriteria voldoet maar ook die specifieke termen in z’n profiel of in z’n documenten in het dossier heeft staan? Daarbij wilt u misschien sommige woorden insluiten, sommige uitsluiten, sommige misschien in een specifieke volgorde zoeken etc. Dit is niet alleen mogelijk met Google, maar is ook zeker mogelijk in OTYS (in alle versies). Ook in OTYS kunt u dus met ‘AND’, ‘OR’, ‘-‘, ‘*’ etc. werken. Kent u deze termen/symbolen al? Lees dan even deze handleiding om te kijken welke operatoren te gebruiken zijn binnen OTYS. Indien u dit nog niet bekend in de oren klinkt kunt u ook bij ons een Search & Match training volgen, waarin we dit allemaal uitleggen. Neem ook hiervoor contact met mij of uw accountmanager op.
 • Wist u dat u in OTYS Go! uw kandidatenoverzicht en -detail volledig naar uw eigen smaak kunt inrichten?
  Ik kan me voorstellen dat als u in uw kandidaten scrolt u dit eigenlijk in 1 oogopslag van alle kandidaten wilt zien zonder op de kandidaat te klikken. Of wellicht ziet u allerlei gegeven als u een kandidaat opent waar u toch niets mee doet. Deze wilt u dus liever verbergen. Dat hebben wij in de afgelopen jaren al vaker gehoord en daarom heeft OTYS daar wat moois voor gemaakt in OTYS Go! Daar zal het mogelijk zijn om zelf per gebruiker of per klant aan te geven welke gegevens u in kolommen wilt tonen in uw kandidatenoverzicht of juist welke gegevens u op welke plek wilt tonen in een kandidaatdetail. Dit is trouwens ook mogelijk in de andere modules zoals CRM en Vacatures. 

Ik hoop dat er weer wat leuke, nieuwe weetjes tussen staan en indien u vragen heeft kunt u mij altijd een mail sturen: marieke@otys.nl.

 

Ons nieuwsBlijf op de hoogte

Schrijf u dan in voor onze OTYS Update. U ontvangt dan regelmatig een e-mail met het laatste recruitment nieuws, product releases en tips & tricks.

Houd me op de hoogte

0
Hi there!Heb je 1 minuut?

Welkom op onze vernieuwde website! We zijn benieuwd wat jij er van vindt. Geef snel je rating.

Alvast bedankt!

Geef je rating

Your!T BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.