Let's get in touch
 
SEO, Vakkennis

Moet ik mijn website beveiligen met HTTPS?

  • 4702 bekeken
  • 14-11-2016 12:55
Geschreven door
Arjan de Knegt

Een vraag die ons regelmatig wordt gesteld bij OTYS. We geven u er graag antwoord op in dit artikel.

Eerst even kort uitgelegd: het beveiligen van een website gebeurt door middel van een SSL certificaat. Dit certificaat versleutelt alle gegevens op uw website, inclusief alle gegevens die ingevuld en verstuurd worden vanuit formulieren. Persoonlijke gegevens en wachtwoorden die worden ingevuld in bijvoorbeeld sollicitatieformulieren zijn zo onleesbaar voor externe (kwaadwillende) partijen.

Als uw website beveiligd is met een SSL certificaat geeft de browser dit weer als HTTPS. Dit vervangt de standaard HTTP voor uw websiteadres. Browsers zoals Chrome en Firefox tonen daarnaast ook een groen slotje om aan te geven dat gebruik van uw website veilig is.

blog_image:article_yourit_14791313165829c0b429c0f.jpg:end_blog_image

Dan nu de vraag. Is het beveiligen van mijn website met een SSL certificaat nuttig? Hiervoor moet u zichzelf de volgende 3 vragen stellen: 

  • Wil ik mijn bezoekers garanderen dat gebruik van mijn website veilig is?
  • Wil ik hoger scoren in Google? 
  • Wil ik vertrouwen uitstralen?

Als het antwoord op deze 3 vragen ‘ja’ is, dan is het slim om uw website te beveiligen met HTTPS.

Uw website veilig

Zoals hierboven beschreven is het, zeker voor website met sollicitatie formulieren, belangrijk uw website te beveiligen. De Wet bescherming persoonsgegevens gaat niet specifiek in op SSL certificaten, maar stelt wel dat u als website eigenaar verantwoordelijk bent voor het beveiligen van uw website op alle gebieden waar men persoonsgegevens invoert tegen misbruik hiervan. Door ervoor te zorgen dat alle data versleuteld is garandeert u uw bezoekers dat ze op uw website in een beveiligde omgeving zijn en dat hun privacy gewaarborgd is.

Hoger scoren in Google

Omdat Google zegt ‘privacy zeer belangrijk te vinden’ geeft de zoekmachine beveiligde websites voorrang boven onbeveiligde. Staat u met een beveiligde website automatisch op de eerste positie in Google? Nee, maar het weegt wel mee. Wat ons betreft een goede reden om voor HTTPS te kiezen.

Vertrouwen uitstralen

Vooral de browsers Chrome en Firefox geven duidelijk aan of uw website veilig of onveilig is. Een groen slotje voor uw webadres geeft de bezoeker vertrouwen en laat zien dat u hun privacy serieus neemt.

Bent u nog niet overtuigd? Lees in deel 2 van dit artikel hoe browsers, zoals Chrome en Firefox steeds meer werk maken van het waarschuwen voor niet veilige websites.

Heeft u nog een onveilige website? Dit kunt u zien in uw browser. Begint uw webadres met HTTP? Dan is het verstandig snel contact op te nemen met OTYS. Wij vragen voor u het juiste certificaat aan en zorgen voor de validatie en correcte installatie, zodat uw website voortaan alleen veilig via HTTPS te bereiken is.

 

Ja, ik wil een veilige website


 

Ons nieuwsBlijf op de hoogte

Schrijf u dan in voor onze OTYS Update. U ontvangt dan regelmatig een e-mail met het laatste recruitment nieuws, product releases en tips & tricks.

Houd me op de hoogte

0
Hi there!Heb je 1 minuut?

Welkom op onze vernieuwde website! We zijn benieuwd wat jij er van vindt. Geef snel je rating.

Alvast bedankt!

Geef je rating

Your!T BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.