Let's get in touch
 
Blog, Vakkennis

Gemakkelijk CVs uitlezen met OTYS

  • 2025 bekeken
  • 2-6-2020 11:17
Geschreven door
Fleur de Kwaasteniet

Bij OTYS maken we graag gebruik van koppelingen en integraties, zo hebben we ook een integratie met Textkernel. Hierdoor heb je binnen OTYS de mogelijkheid om CV’s automatisch uit te laten lezen en de informatie op te laten slaan als een nieuwe kandidaat, we noemen dat ‘Textkernelen’. Textkernel komt je misschien wel bekend voor, maar wat vaak vergeten wordt is onze extra functionaliteit van TK Reader. Maar wat houden Textkernel en TK Reader nou eigenlijk in en wat kan je er mee? Je leest het in deze blog! 

Textkernel in het kort 

Textkernel is een integratie waardoor het uitlezen van CV’s voor je wordt gedaan en de informatie automatisch wordt opgeslagen als een nieuwe kandidaat. Textkernel kan de gegevens uit een CV herkennen en verwerkt deze in de Kandidaten module van OTYS. Zo hoef je alleen nog maar de ontbrekende velden in te vullen. Textkernel herkent niet alleen de standaard gegevens als personalia, maar vult ook de gegevens zoals opleidingen en werkervaringen voor je in. Kortom, je kunt gemakkelijker en sneller CV’s verwerken in je OTYS systeem.  

Voordelen Textkernel  

  • Automatisch CV’s uit laten lezen  
  • Foutgevoeligheid wordt verkleind  
  • Tijdsbesparing  
  • Gemakkelijk en snel  
  • Zeer nauwkeurig  
     

Extra functionaliteit TK Reader  

TK Reader is een extra mogelijkheid van OTYS waarmee je binnengekomen e-mails automatisch kan laten Textkernelen. Ontvang je CV’s van multiposters, vacaturebanken en/of andere externe partijen? Dan kan je in OTYS regels opmaken die ervoor zorgen dat deze binnengekomen CV’s automatisch ingeladen worden in de Kandidaten Module.  

Hoe het werk 

Stel je ontvangt regelmatig CV’s van een vaste bron, bijvoorbeeld een vacaturebank. Waarschijnlijk maak je dan voor iedere CV stuk voor stuk een nieuwe kandidaat aan. Maar dat kan anders! Je kunt namelijk de e-mails laten scannen en automatisch laten uitlezen en omzetten in een kandidaat. Omdat de CV’s steeds van een vaste bron komen hebben ze een vast kenmerk, zoals het afzendadres. Met TK Reader kun je instellen dat je voortaan alle e-mails van deze afzender laat controleren op een bijlage. Die bijlage wordt vervolgens uitgelezen en automatisch omgezet in een kandidaat. Op deze manier hoef je niet zelf alle ontvangen CV’s uit de e-mails te halen maar wordt dit automatisch voor je gedaan.  

Heb je interesse gekregen in deze handige functie van TK Reader? Mail dan naar tkreader@otys.nl 

Ons nieuwsBlijf op de hoogte

Schrijf u dan in voor onze OTYS Update. U ontvangt dan regelmatig een e-mail met het laatste recruitment nieuws, product releases en tips & tricks.

Houd me op de hoogte

0
Hi there!Heb je 1 minuut?

Welkom op onze vernieuwde website! We zijn benieuwd wat jij er van vindt. Geef snel je rating.

Alvast bedankt!

Geef je rating

Your!T BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.