Let's get in touch
 
Blog, Software

Heb ik eigenlijk wel een ATS nodig?

  • 394 bekeken
  • 17-4-2023 14:27
Simone de Greef
Geschreven door
Simone de Greef

Als je als werkgever op zoek bent naar nieuwe medewerkers, is het gebruik van een ATS (Applicant Tracking System) een slimme zet. Dit is software die specifiek is ontworpen om het wervingsproces te automatiseren en stroomlijnen. Met een ATS heb je een centrale plek om vacatures te plaatsen, kandidaten te screenen, CV's te beheren en communicatie met kandidaten te onderhouden.
 

Er zijn verschillende redenen om een ATS te overwegen:

Tijdbesparing 

Een ATS kan tijdrovende taken zoals het handmatig beoordelen van CV's en het opstellen van kandidatenlijsten automatiseren, zodat je als recruiter meer tijd hebt om te focussen op andere belangrijke taken.
 

Betere kwaliteit kandidaten

Met een ATS kun je specifieke criteria instellen voor de vacatures waarvoor je sollicitanten wilt ontvangen. Hierdoor krijg je beter gekwalificeerde kandidaten die beter aansluiten bij je behoeften.
 

Consistent wervingsproces

Een ATS kan je helpen om een gestandaardiseerd wervingsproces te volgen, zodat elke sollicitant gelijke kansen krijgt en je de juiste beslissingen kunt nemen.
 

Georganiseerd en efficiënt

Een ATS kan helpen om sollicitaties te ordenen en te beheren, zodat je geen kandidaten over het hoofd ziet en je werkprocessen efficiënter worden.
 

Eenvoudige samenwerking

Een ATS kan het makkelijker maken voor meerdere personen binnen een organisatie om samen te werken bij het wervingsproces. Dit is handig als je bijvoorbeeld een team hebt dat betrokken is bij het selecteren van kandidaten.
 

Al met al kan een ATS het wervingsproces efficiënter, gestructureerder en kwalitatief beter maken. Als je als werkgever serieus bezig bent met het vinden van de beste kandidaten, dan is een ATS zeker de moeite waard om te overwegen.

Ons nieuwsBlijf op de hoogte

Schrijf u dan in voor onze OTYS Update. U ontvangt dan regelmatig een e-mail met het laatste recruitment nieuws, product releases en tips & tricks.

Houd me op de hoogte

0
Hi there!Heb je 1 minuut?

Welkom op onze vernieuwde website! We zijn benieuwd wat jij er van vindt. Geef snel je rating.

Alvast bedankt!

Geef je rating

Your!T BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.