En profiteer van
Terug naar het overzicht

Moet ik mijn website beveiligen met HTTPS - deel 2

Categorieën: SEO Vakkennis

Eind vorig jaar schreef ik al een blogpost over het nut en de urgentie van het goed beveiligen van uw website. In de tussentijd hebben browsers Google Chrome en Mozilla Firefox niet stilgezeten en verdere stappen ondernomen om onveilige websites te identificeren en vooral aan de bezoeker duidelijk te maken dat de website waar hij zich bevindt niet veilig met zijn gegevens omgaat.

Waar onveilige websites in Google Chrome tot januari 2017 nog werden aangemerkt met een subtiel uitroepteken in de adresbalk. Vanaf de laatste browser update krijgt de bezoeker op pagina’s waar een formulier staat of een andere mogelijkheid is om gegevens in te vullen de volgende melding:

 

blog_image:article_yourit_148717293358a4754539ce1.jpg:end_blog_image

 

Deze pagina wordt dus regelrecht als ‘Onveilig’ bestempeld. U kunt zich voorstellen dat een deel van de kandidaten op uw website zich nog een keer bedenkt voordat ze hun gegevens willen achterlaten om te solliciteren. En terecht, want iedereen die een beetje handig is met een toetsenbord kan de (gevoelige) gegevens van de bezoeker zo onderscheppen. U moet hierbij denken aan inloggegevens en persoonlijk informatie. In een tijd waarin steeds meer mensen zich bewust zijn van hoe kwetsbaar ze online zijn, kan dit grote impact hebben op bijvoorbeeld de bounce rate van uw website en het aantal sollicitaties.

 

Wat kunnen we verwachten?

Het gaat nog verder. Zowel Firefox als Chrome hebben namelijk aangegeven in de komende tijd de waarschuwing nog duidelijker weer te gaan geven. Chrome geeft aan in de adresbalk in het rood te gaan aangeven dat een site onveilig is. Firefox zal tijdens het invullen van een formulier een aparte melding gaan geven waarin nogmaals wordt gewaarschuwd dat de gegevens die de bezoeker invult niet beveiligd verstuurd worden.

 

blog_image:article_yourit_148717297158a4756bbb1e2.jpg:end_blog_image

 

Hoogste tijd dus om stappen te ondernemen en uw website goed te laten beveiligen. Er zitten namelijk een aantal prettige voordelen aan: 

  • U bent goed voorbereid op de toekomst 
  • U schrikt geen bezoekers af door een opzichtige melding dat uw website onveilig is 
  • U straalt juist vertrouwen uit naar uw bezoekers en u verzekert hen dat u verantwoordelijk met hun gegevens omgaat 
  • U krijgt een kleine voorsprong in Google boven websites die niet beveiligd zijn

Heeft u nog een onveilige website? Dit kunt u zien in uw browser. Begint uw webadres met HTTP? Dan is het verstandig snel contact op te nemen met OTYS. Wij vragen voor u het juiste SSL certificaat aan en zorgen voor de validatie en correcte installatie, zodat uw website voortaan alleen veilig via HTTPS te bereiken is.

 

Ja, ik wil een veilige website

 

Recente artikelen
op8-7-2019 14:42
198 bekeken | 0 reacties
op4-7-2019 12:40
208 bekeken | 0 reacties
op21-6-2019 17:00
501 bekeken | 0 reacties
Auteur
Arjan de Knegt
Publicatiedatum
15-02-2017
Reads
1657
Comments: No comments
Share:
Op de hoogte blijven van al ons nieuws?

Schrijf u dan in voor onze OTYS Update. U ontvangt dan regelmatig een e-mail met het laatste recruitment nieuws, product releases en tips & tricks.

Houd me op de hoogte

Copyright 2019 © OTYS Recruiting Technology   |  Disclaimer   |  Algemene Voorwaarden   |  Sitemap
Keep in touch
Youtube
Twitter
Facebook
LinkedIn

Benieuwd hoe OTYS Go! jou kan helpen?

Plan een gesprek of demo

NEEM CONTACT MET ONS OPSTEL UW VRAAG
Consultant

Goedendag!

Om je beter te kunnen helpen zou het fijn zijn alvast wat meer over je te weten te komen.

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.
Your!T BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.