Let's get in touch
 
OTYS

Topper aan het woord: 'Opgeven is niets voor mij'

  • 11-4-2018 9:30
Geschreven door
M. Ingen

Bij OTYS zien we veel studenten komen en gaan om hier hun (afstudeer)stage af te werken. Dat is niet zo vreemd, aangezien we veel verschillende afdelingen hebben die nauw aansluiten bij diverse mbo- en hbo-opleidingen. Tijd om deze onopvallende toppers van OTYS eens in het zonnetje te gaan zetten. Julian Vermeij, tweedejaarstudent Management, Economie & Communicatie, vertelt over zijn ervaringen tijdens zijn stage Marketing / Sales van tien weken op ons kantoor in Veenendaal.

“Begin december moest ik een stage gaan zoeken en ik had gehoord dat OTYS een leuk en interessant bedrijf is om voor te werken. Zonder dat er een vacature open was heb ik een mailtje verstuurd. Diezelfde dag werd ik teruggebeld dat ik langs mocht komen! Na een leuk en goed gesprek, waarbij ik mijn opdracht heb voorgelegd, mocht ik stage gaan lopen. Ik ben 5 februari vol energie en enthousiasme begonnen als stagiair Marketing / Sales bij OTYS. Ik heb gewerkt aan een concurrentieanalyse voor marketing en ik ben me veel gaan bezighouden met sales activiteiten.

Mijn team

Ik ben in een erg leuk team terechtgekomen. Er wordt ontzettend hard gewerkt, maar er is ook tijd voor gezelligheid. Bij OTYS leer ik heel veel en krijg ik voortdurend persoonlijke begeleiding. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ik zoveel aandacht zou krijgen! Zowel bij Marketing als bij Sales zijn er altijd mensen bereid om me dingen uit te leggen of me te helpen bij mijn opdracht. Ze willen me echt graag iets leren en daar ben ik ook blij mee! Je hoort vaak dat er stagebedrijven zijn waar ze blind je uren tekenen terwijl je halve dagen werkt. En dat terwijl je letterlijk niks hebt gedaan! Je zou denken dat dit voor een student heerlijk klinkt, maar uiteindelijk heb je er helemaal niets aan.

Mijn opdracht

Tijdens mijn eerste dag bij OTYS kreeg ik gelijk een presentatie over VONQ (een online recruitment marketing platform). Het was heel interessant om daar bij te zitten.Natuurlijk ik had me voor de sollicitatieprocedure goed ingelezen wat recruitment software inhield, maar nu kreeg ik direct te zien een partnership in de praktijk in zijn werk gaat en wat OTYS nog meer voor mogelijkheden biedt.
De laatste acht weken ben ik bezig geweest met het onderzoeken van de concurrentie, wat ook opdrachten zijn die ik moet afronden voor de stage. Andere opdrachten zijn het voorbereiden van afspraken tot aan het opstellen van een prijsvoorstel. De sales activiteiten zijn dus voornamelijk bellen voor een afspraak. Ik bel ongeveer 20 marketingcontacten op één dag. Ik heb al twee afspraken gemaakt en die ga ik bezoeken samen met mijn collega Edwin van Almkerk, accountmanager bij OTYS.

Mijn vaardigheden

Ik heb hier geleerd om een goed belscript te maken en hoe je er op moet reageren als iemand zegt dat hij bijvoorbeeld al een systeem heeft. Dit krijg je natuurlijk veel te horen; bijna elke recruiter heeft een recruitment systeem. Maar je moet het dan niet opgeven! Je moet ze kunnen overtuigen waarom OTYS beter is dan het systeem wat ze nu gebruiken. Ik kan wel zeggen dat ik koude acquisitie mezelf als nieuwe vaardigheid heb aangeleerd! Ook heb ik geleerd om goed te onderzoeken, zowel de markt als de concurrenten. Ondanks dat mijn hart bij sales ligt, begin ik marketing ook steeds leuker te vinden.

Mijn motivatie

Je vraagt je misschien af waarom ik elke dag met plezier zo vroeg opsta om hier stage te lopen. Het antwoord is simpel: omdat het natuurlijk super leuk is om hier stage te lopen! En nee, ik zeg dit niet voor een goed cijfer ;-). Ik werk met fijne collega’s in een leuke de sfeer, dat zorgt voor een prettige situatie op de werkvloer. Het is ook echt een interessant bedrijf, waar veel gebeurt en ook genoeg te doen is.

Mijn doel

Mijn doel is om nog meer afspraken te maken en dat ze uiteindelijk ook klant worden. Het is helaas een korte stage (10 weken) en het zit er alweer bijna op. Ik hoop ook dat ik hier in de toekomst nog eens terug kan komen!"

Ons nieuwsBlijf op de hoogte

Schrijf u dan in voor onze OTYS Update. U ontvangt dan regelmatig een e-mail met het laatste recruitment nieuws, product releases en tips & tricks.

Houd me op de hoogte

0
Hi there!Heb je 1 minuut?

Welkom op onze vernieuwde website! We zijn benieuwd wat jij er van vindt. Geef snel je rating.

Alvast bedankt!

Geef je rating

Your!T BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.