Let's get in touch
 
AVG, OTYS

OTYS' antwoord op de AVG

  • 25-5-2018 10:06
Geschreven door
Arjan de Knegt

Dat de AVG niet ‘lastig’ hoeft te zijn bewijst OTYS met de nieuwe geautomatiseerde AVG-oplossing. Gebouwd vanuit de noodzaak vanwege de nieuwe AVG wetgeving, maar vooral ook vanuit de behoefte van onze klanten om op een goede manier met de privacy van hun kandidaten om te gaan.

Privé hebben we er allemaal een hekel aan als bedrijven een loopje nemen met onze privacy. Dus dat wil je voor je eigen kandidaten gewoon goed geregeld hebben, toch? Maar we snappen ook wel dat je hier graag zo weinig mogelijk tijd en energie aan kwijt bent.

Geautomatiseerde AVG-oplossing

Met onze geautomatiseerde AVG-oplossing bieden we al onze klanten de mogelijkheid om de AVG mákkelijk te maken. Want hoe tof is het als kandidaten die zich inschrijven in jouw database gelijk toestemming kunnen geven, dat dit gelijk geregistreerd wordt, dat je er op kan filteren én dat je nooit meer hoeft om te kijken naar het verwijderen van kandidaten die tóch niet geïnteresseerd zijn.

Oh ja, maak ook gelijk een widget aan voor op je dashboard, dan zie je first-thing-in-the-morning wat de stand van zaken is!

OTYS heeft ervoor gekozen om verder te gaan dan nodig. Wij willen dat onze klanten efficiënt en geautomatiseerd met onze software kunnen werken. En dat het nog leuk is ook.

Even op een rijtje

Hoe makkelijk we het maken:

  • In het sollicitatieproces vraag je automatisch om toestemming voor het (langer) bewaren van de gegevens van de kandidaat
  • Hoe lang? Omdat er onder de AVG alleen richtlijnen bepaald zijn, kan je dat zelf instellen. 
  • Een x aantal dagen of weken voor het verstrijken van deze periode ontvangt de kandidaat automatisch een of meerdere herinneringen van het feit dat zij of hij uit de database verwijderd gaat worden. In de mail kun je opnieuw om toestemming vragen voor een nieuwe periode. 
  • Doet de kandidaat niets, dan is zij of hij blijkbaar niet meer geïnteresseerd en worden de persoonsgegevens automatisch verwijderd. 
  • Hoe deze mailtjes eruit zien? Dat bepaal je zelf. OTYS geeft je wel een standaard template waar je mee kunt werken of die je makkelijk kunt aanpassen naar je wens of stijl. 
  • Wil je je huidige database mailen voor toestemming? Ook hiervoor zijn opties en templates beschikbaar. 
  • En nog veel meer toffe dingen! Maak bijvoorbeeld een widget aan op je dashboard en zie gelijk welke kandidaat jij nog om toestemming moet vragen.

En OTYS zelf?

Ook bij OTYS zelf hebben we de zaakjes goed op orde qua gegevensbescherming. Het is namelijk niet zo dat we ons daar nu opeens druk om gaan maken. Als verwerker van persoonsgegevens hebben we onze softwarebeveiliging consequent op orde.

blog_image:article_yourit_15272359385b07c56297735.jpg:end_blog_image

 

Ben je zelf nog druk bezig met de AVG?

25 mei was natuurlijk een mooie deadline. Maar uiteindelijk draait het om bewustwording wat je binnen je organisatie met persoonsgegevens doet. OTYS helpt je daar bij, niet tót 25 mei, maar voornamelijk na 25 mei.

Onze oplossing biedt je een geautomatiseerde manier om ermee om te gaan. Om een database van waarde te creëren en om op de lange termijn gestructureerd bezig te zijn met jouw kandidaten.

Wil je nog meer tips & tricks? Neem een kijkje in ons AVG dossier!

 

Ons nieuwsBlijf op de hoogte

Schrijf u dan in voor onze OTYS Update. U ontvangt dan regelmatig een e-mail met het laatste recruitment nieuws, product releases en tips & tricks.

Houd me op de hoogte

0
Hi there!Heb je 1 minuut?

Welkom op onze vernieuwde website! We zijn benieuwd wat jij er van vindt. Geef snel je rating.

Alvast bedankt!

Geef je rating

Your!T BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.