Let's get in touch
 
Blog, Vakkennis

De nieuwste trends in 2021 voor recruitment websites

  • 2008 bekeken
  • 22-12-2020 10:42
Larissa Kampert
Geschreven door
Larissa Kampert

2020 is weer voorbij en dat betekent een nieuw jaar met nieuwe uitdagingen, maar voornamelijk nieuwe kansen. Op het gebied van recruitment, maar specifiek recruitment websites. Gaat er nog iets veranderen? Wat blijft ‘in de mode’ en wat gaat er definitief uit? Wij zijn alvast voor je op onderzoek uitgegaan en hebben hier de nieuwste trend op een rijtje gezet. Benieuwd? Lees dan snel verder!  


Websites in dark mode 
Een van de hoofdtrends van 2021 wordt de ‘dark mode’. Je zal hier vast al eens eerder van gehoord hebben als je bijvoorbeeld een telefoon aan het instellen bent. Internetbrowsers zoals Google Chrome hebben sinds kort de feature om thema-instellingen van het besturingssysteem over te nemen. De browser zal deze setting zien en een website kan hier nu in het design op inspelen. Een donkere achtergrond zorgt voor meer contrast en rust aan de ogen, waardoor designelementen meer opvallen.  

Gemakkelijk chatten met iemand uit de organisatie  
Je ziet het steeds vaker op recruitment websites. Gemakkelijk met iemand ‘chatten’ binnen de organisatie. Chatbots worden steeds populairder om het contact met jouw websitebezoeker te onderhouden. Via deze chatbot kunnen websitebezoekers, ofwel potentiële kandidaten of klanten, gemakkelijk vragen stellen en zelfs solliciteren! Op deze manier hoeven ze niet eerst jouw hele website door om hun ideale vacature te vinden of met je in contact te komen. Tevens ben je ook 24/7 beschikbaar met een chatbot waardoor je drie keer zoveel kandidaten kan ontvangen. Ook gaan kandidaten op deze manier door een preselectie heen. De chatbot stelt ze handige vragen voor een doeltreffend gesprek.  

Duimvriendelijk ontwerp 
Dit klinkt als het intrappen van een open deur, maar toch ontbreekt het bij de meeste mensen nog aan een mobielvriendelijke website. Het moet dus ook geen nieuws voor je zijn dat er jaarlijks steeds meer mobiele gebruikers bijkomen. Tijd dus om ervoor te zorgen dat jouw website ook gebruiksvriendelijk is op diverse apparaten zoals een telefoon of een IPad.  

Voice User Interface
De manier waarop we toegang krijgen tot informatie is door de jaren heen veranderd van typen naar spreken. Een mooie, nieuwe techniek die nu zijn intrede gaat maken op websites. Hoewel een spraak gestuurde interface niet gebruikelijk is voor de meeste websites, gaan steeds meer websites deze techniek inzetten. Jouw websitebezoekers kunnen gemakkelijk iets inspreken zoals: ‘’Laat me alle Sales vacatures zien’’. Klinkt handig toch!? 

De heldensectie 
De header afbeelding, oftewel ‘de heldensectie’, is de afbeelding op jouw homepage die websitebezoekers als eerste zien. Deze afbeelding wordt in 2021 vervangen door een uniek en gewaagd lettertype met een felle achtergrondkleur, om op deze manier snel de aandacht te trekken van jouw websitebezoekers. Dus in plaats van dat je de websitebezoeker triggert met beeld doe je dit nu met content. 

Micro animaties  
Micro animaties zijn kleine animaties die je kan gebruiken om websitebezoekers op een visuele manier feedback te geven op een uitgevoerde actie. Bijvoorbeeld een groen vinkje dat in het scherm tevoorschijn komt wanneer een websitebezoeker het sollicitatieformulier correct heeft ingevuld. Dit zorgt voor een speels effect en je kan op deze manier de gebruikservaring verbeteren.  


Als recruiter kan je in het jaar 2021 helemaal losgaan met de nieuwste trends voor jouw website. Van micro animaties tot voice user interface, je kan het allemaal proberen! Tijd om jouw website dus in 2021 een opfrisbeurt te geven met de nieuwste trends in het achterhoofd. Wil je hulp of advies over jouw website? Speciaal voor onze OTYS klanten hebben wij 14 januari onze allereerste website APK sessies. Samen met een webdesigner ga je kritisch kijken naar jouw website. Vanuit hun expertise dragen zij ideeën aan, of kan je een designvoorstel opvragen. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en gratis.

Ons nieuwsBlijf op de hoogte

Schrijf u dan in voor onze OTYS Update. U ontvangt dan regelmatig een e-mail met het laatste recruitment nieuws, product releases en tips & tricks.

Houd me op de hoogte

0
Hi there!Heb je 1 minuut?

Welkom op onze vernieuwde website! We zijn benieuwd wat jij er van vindt. Geef snel je rating.

Alvast bedankt!

Geef je rating

Your!T BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.