Let's get in touch
 
Blog, Vakkennis

De top drie BI Tools om jouw business beter aan te sturen

 • 2513 bekeken
 • 21-10-2021 10:12
Larissa Kampert
Geschreven door
Larissa Kampert

OTYS is het ATS om met jouw bedrijf de professionaliseringsslag te zetten. Groeien van een lokale recruiter in een nationale speler kan alleen wanneer je jouw processen goed stroomlijnt. Wanneer je niet meer je afspraken op een kladblok noteert en wanneer je niet meer in een Excel bijhoudt of een kandidaat beschikbaar is. Herken je jezelf in de volgende situatie: je hebt gevoelsmatig jouw processen op orde, maar je mist overzicht en sturing en je maakt beslissingen voornamelijk op onderbuikgevoel. Dan is het tijd om de volgende stap te zetten met BI Dashboarding. 

BI Dashboarding? Ja! BI Dashboarding. Met Business Intelligence Dashboards bundel je alle relevante data binnen OTYS om deze in één oogopslag uit te kunnen lezen. Op deze wijze maak je goed geïnformeerde beslissingen in een fractie van de tijd. Wij hebben de beste drie tools op een rijtje voor je gezet! Laat je hiermee inspireren en kijk wat het beste bij jou past. 
 

1. OnRecruit 
OnRecruit brengt al jouw verschillende recruitment databronnen bij elkaar. Binnen de recruitment beschik je over verschillende data. Denk hierbij aan advertentie, website, e-mail marketing, recruitment/ATS, HR of back-office data. Met OnRecruit combineer jij al deze gegevens in 1 datawarehouse. Vervolgens helpt OnRecruit jou om deze data te vertalen naar handige inzichten in jouw eigen BI tool zoals: 

 • Hoeveel moet ik investeren in welk kanaal om mijn recruitment doelstellingen te bereiken voor welke typen vacatures? 
 • Wat zijn nu de grootste bottlenecks in mijn recruitmentproces? 
 • Hoeveel hires of plaatsingen of zelfs omzet mag ik verwachten op basis van mijn huidige pipeline? 

Door middel van deze dashboards heb jij gemakkelijk inzicht in niet alleen wat er allemaal in het verleden is gebeurt, maar ook over wat je in de toekomst mag verwachten en nog belangrijker: Wat jouw vervolgstap moet zijn binnen jouw processen, zodat je uiteindelijk meer kandidaten kan plaatsen of aannemen en dus jouw recruitment- en bedrijfsdoelstellingen kan bereiken. 


De voordelen van OnRecruit:

 • Zowel geschikt voor recruitment bedrijven als directe werkgevers.
 • Helemaal gespecialiseerd in en marktleider o.g.v. het combineren en visualiseren van recruitment data.
 • OnRecruit zet een professioneel datawarehouse voor je neer zodat jij altijd al jouw data gestructureerd, gecombineerd en up-to-date klaar hebt staan. Dit zorgt er voor dat je data niet alleen op een heel slimme manier gekoppeld is aan elkaar, maar ook op een efficiënte manier andere tools ingetrokken kan worden. 
 • OnRecruit helpt je om jouw data te vertalen binnen een BI tool, zodat je al je dashboards helemaal naar eigen wens kan inrichten en ook binnen je dashboards in kan zoomen op voor jouw relevante sub data sets; vestigingen, regio’s, kantoren, doelgroepen, date ranges etc. etc. 
 • Met OnRecruit kan je ook je ATS (OTYS) verrijken met data uit je datawarehouse; bijvoorbeeld zodat je in je ATS kan zien welke kandidaten weer op je website zitten.
 • OnRecruit koppelt met alle CMS’en, email-marketing tools, ATS’en en back-office systemen. Mocht je er een hebben waar ze nog niet mee gekoppeld zijn, regelen ze dat zelf voor je. 
   

2. Recbi 
Waar komen jouw kandidaten vandaan? Waar draaien wij de meeste marge? Hoeveel plaatsingen kunnen wij verwachten met de huidige vacatures? Dit alles en meer kan je inzichtelijk krijgen met Recbi. Met Recbi kan je slimmer, sneller en efficiënter werken en is de tool zeer geschikt voor uitzendorganisaties, detacheerders en werving- en selectiebureaus. Zij zetten vraagstukken om in inzichtelijke dashboards en handige IT tools. 


De voordelen van Recbi:

 • Kenner van het vakgebied recruitment en alles wat daarbij komt kijken.
 • Hele uitgebreide forecastingsmogelijkheden op sales doelstellingen.
 • Inzichtelijke dashboards inclusief handige IT tools.
 • Ook zeer geschikt voor de smartphone met hun eigen mobiele applicatie. 
 • De pakketten worden aangeboden in abonnementsvorm, dus er is geen grote investering nodig.


3. &More Group: OTYS Insights 
OTYS Insights is dé beste optie om op een eenvoudige en voordelige manier gebruik te gaan maken van BI dashboards. Binnen OTYS Insights krijg je als gebruiker standaard 4 dashboards aangeleverd; gericht op vier verschillende pijlpunten in jouw business: opdrachtgevers, klant, kandidaat en data. Met OTYS Insights begin je elke dag met een gevuld dashboard, dat jouw collega’s en jezelf direct inzicht geeft in de staat van jullie business.


De voordelen van OTYS Insights:

 • Doordat deze tool zelf met OTYS werkt, weten ze precies welke informatie interessant en relevant is voor jou.
 • Speciaal op maat gemaakt voor het OTYS systeem.
 • Achtergrond in data en datakwaliteit, bieden als enige ook hier inzichtelijke dashboards voor. 


Bonus: XA Flow
XA Flow is dan weliswaar geen volledige BI dashboard, maar kan ook zeker van pas komen binnen jouw organisatie. Met XA Flow laat je namelijk al jouw software applicaties nauw met elkaar samenwerken. Dit doet XA Flow door middel van (API) koppelingen. Op het moment dat je meerdere applicaties tegelijk gebruikt in jouw systeem, kan het voorkomen dat deze applicaties niet goed samen gaan. Dit kost jouw medewerkers veel tijd en geld. Met XA Flow kan je ervoor zorgen dat al deze systemen gekoppeld worden, en op deze manier met elkaar samenwerken. Je kan hierdoor gemakkelijk automatisch gegevens toevoegen in ieder systeem, alles bijwerken of volledig te integreren in bestaande interne en externe processen. Doordat zij al deze systemen al kunnen koppelen, kunnen ze ook de data gebruiken om ook een datadashboard voor je te bouwen. 


Wil jij ook meer inzicht krijgen in jouw organisatie door middel van BI Dashboarding? Neem dan contact met ons op. Meer informatie over de partners OnRecruit, Recbi, &Moregroup of XA Flow? Bezoek dan de partnerpagina van de betreffende koppeling. Een koppeling aanvragen kan gemakkelijk op deze betreffende partnerpagina. 
 

Ons nieuwsBlijf op de hoogte

Schrijf u dan in voor onze OTYS Update. U ontvangt dan regelmatig een e-mail met het laatste recruitment nieuws, product releases en tips & tricks.

Houd me op de hoogte

0
Hi there!Heb je 1 minuut?

Welkom op onze vernieuwde website! We zijn benieuwd wat jij er van vindt. Geef snel je rating.

Alvast bedankt!

Geef je rating

Your!T BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.