Let's get in touch
 
Nieuws

Opfriscursus recruitment in 2 dagen

 • 6200 bekeken
 • 15-5-2017 10:03
Geschreven door
M. Ingen

Heeft u net een nieuwe collega-recruiter aangenomen die in korte tijd alle kneepjes van het vak moet leren? Of stapt u na lange tijd weer in het vak en wilt u uw kennis weer opfrissen met de inzichten van deze tijd? Dan is de OTYS Stoomcursus Recruitment iets wat u niet mag missen!

Na een paar zware jaren trekt de economie in een rap tempo aan. Er is een grote vraag naar recruiters en intermediairs, terwijl het aanbod achterblijft. Hierdoor worden veel starters aangenomen die wel beschikken over (theoretische) basiskennis, maar nog geen jarenlange ervaring hebben. Ook stappen ex-recruiters weer in het vak die er een tijd lang tussenuit zijn geweest. Met de OTYS Stoomcursus Recruitment bent u in 2 dagen weer helemaal weer up en running om (weer) volop als recruiter aan de slag te gaan.

Up-to-date in twee dagen

De stoomcursus is opgedeeld in twee dagen. De eerste dag worden alle stappen van het recruitment proces doorlopen. De tweede dag is het tijd om de theorie in de praktijk te brengen en wordt de theorie met behulp van acteurs geoefend. Aan het einde van de stoomcursus ontvangt u een certificaat.

Dag 1 (16-06-2017)
De eerste dag van de stoomcursus staat voornamelijk in het teken van theoretische kennis. U krijgt van stap A tot en met Z in het recruitmentproces tips en trics aangereikt om u strategie zo goed mogelijk te optimaliseren. Welke onderwerpen komen allemaal aan bod?

 • Intakegesprek opdrachtgever
  Een goed begin is het halve werk! Het recruitment proces start met een aanvraag. Maar hoe benadert u de opdrachtgever en hoe filtert u essentiële informatie over de vacature, functie-eisen en de bedrijfscultuur uit het gesprek?
 • Vacaturetekst schrijven
  Hoe schrijft u een wervende en pakkende vacaturetekst die ook nog eens de juiste doelgroep weet te bereiken?
 • Vacature uitzetten en verspreiden
  Nadat u de vacaturetekst zo wervend en aansprekend mogelijk geschreven heeft, moet u zorgen dat deze gevonden wordt door potentiële kandidaten. U leert welke kanalen effectief zijn voor bepaalde vacatures en welke juist niet.
 • Het lezen van een CV en de juiste kandidaat selecteren
  Tussen de regels door lezen is een term die zeker op een CV van toepassing is. Wij geven handige tips om meer te weten te komen over kandidaten dan wat er geschreven staat in het CV.


Dag 2 (29-06-2017)
Het meeste leert u van levensechte situaties! De tweede dag van de cursus is dan ook vooral gericht op de praktijk. Samen met acteurs gaat u real-life scenario’s oefenen om uw eigen manier van werken te bestuderen en te verbeteren. Deze dag zullen de volgende onderdelen worden behandeld:

Oefenen intakegesprek opdrachtgever
Tijdens de eerste dag heeft u tips gekregen hoe u zo goed mogelijk een gesprek met de opdrachtgever kunt aangaan. De theorie wordt op de tweede cursusdag in praktijk gebracht. U krijgt te maken met verschillende opdrachtgevers, waarbij de kunst is om uit het gesprek het juiste beeld van de functie, eisen en het bedrijf af te leiden.

 • Theorie en praktijk sollicitatiegesprek
  Nadat u al een schifting heeft gemaakt op basis van het CV, is het tijd om interessante kandidaten op gesprek te laten komen. Dit is het punt van het sollicitatiegesprek waar eenvoudig een bad hire kan worden gemaakt als bepaalde punten over het hoofd wordt gezien. Er wordt duidelijk gemaakt hoe belangrijk observeren tijdens een gesprek is.
 • Selectie van kandidaat
  In een gezamenlijke brainstorm wordt beoordeeld welke kandidaten juist wel en welke juist niet geschikt zijn voor de functie en hoe u dit kunt herkennen.

Prijs, data en aanmelden

De kosten voor deelname aan beide dagen stoomcursus recruitment inclusief lunch, trainingsmateriaal en certificaat bedragen €1.000 excl. BTW.

Tot 1 juni kunt u gebruik maken van de vroegboek-korting. De training kost dan slechts €875 excl. BTW.

Waar: OTYS Recruiting Technology Veenendaal
Wanneer: 16 juni 2017 (dag 1) en 29 juni 2017 (dag 2)
Tijden: Dag 1 van 09:00 tot 16:15 / Dag 2 van 09:00 tot 17:00
Kosten: Inschrijving tot €875,- excl. BTW. Daarna €1.000,- excl. BTW.

Wilt u meer info over de cursus? Bereik ons op 0318 – 584 900 en vraag naar de marketingafdeling of stuur een mail naar marketing@otys.nl. Wilt u zich aanmelden voor de cursus? Laat dan uw gegevens achter via de button!

Ik meld me aan voor de stoomcursus!

Ons nieuwsBlijf op de hoogte

Schrijf u dan in voor onze OTYS Update. U ontvangt dan regelmatig een e-mail met het laatste recruitment nieuws, product releases en tips & tricks.

Houd me op de hoogte

0
Hi there!Heb je 1 minuut?

Welkom op onze vernieuwde website! We zijn benieuwd wat jij er van vindt. Geef snel je rating.

Alvast bedankt!

Geef je rating

Your!T BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.