Let's get in touch
 
Blog, OTYS

Gratis tool voor meer sollicitanten via jouw recruitmentwebsite!

  • 20-4-2021 10:31
Nina van Eden
Geschreven door
Nina van Eden

Wil je meer en betere kandidaten aantrekken op jouw vacatures zonder geld te investeren in advertenties? Dat kan door je sollicitatieratio te verbeteren. De sollicitatieratio is het percentage websitebezoekers dat solliciteert. Door een bepaalde pagina of vacature te optimaliseren, zullen meer bezoekers zich aangetrokken voelen om te solliciteren. De gratis sollicitatieoptimalisatie tool gaat jou helpen om deze ratio te verbeteren! Ga meteen naar het aanvraagformulier om het toegestuurd te krijgen of lees eerst verder wat deze tool jou precies te bieden heeft!

Wat biedt deze tool?

Deze tool is speciaal ontworpen om de conversie, in dit geval de sollicitatieratio te verbeteren. Doordat wij onderzoek hebben gedaan naar quick wins, kunnen wij jou helpen om je sollicitatieratio te verbeteren. Door middel van deze quick wins kan met weinig inspanning, een grotere verbetering worden aangemaakt op het gebied van de sollicitatieratio. In de tool wordt er naar de vacatures gekeken, de website en Google for Jobs. 

Wat voor quick wins kan ik verwachten?

Nu kan ik me voorstellen dat je niet weet aan welke quick wins je moet denken. Om je een beter beeld te geven geef ik hier alvast drie quick wins weg, die ook in de tool zijn verwerkt:

  • Vacaturetitels

Vacaturetitels zijn belangrijk voor de vindbaarheid en de aantrekkelijkheid voor kandidaten. Zorg voor de beste vacaturetitels. Sommige mensen klikken wel op ‘accountmanager’ en niet op ‘salesadviseur’, terwijl de inhoud van de vacature 100 procent gelijk is. Zoekgedrag kun je eenvoudig polsen via Google Keywords. Onderschat dit onderdeel niet. Als de titel niet aanspreek, wordt de vacature niet eens geopend.

  • Het sollicitatieformulier

Het is belangrijk om sollicitatieformulieren kort en bondig te houden. Kandidaten hebben geen zin om veel te lange formulieren in te vullen. Hierdoor kunnen veel kandidaten afhaken. Daarom is het belangrijk om de kandidaten alleen de echt benodigde informatie in te laten vullen.

Tips:
- Let op de volgorde van de invulvelden. Als de eerste velden gemakkelijk in te vullen zijn door de kandidaat, is de kans groter dat ze het hele formulier invullen. 
- Vraag alleen wat echt nodig is in het formulier om de kans te vergroten dat het formulier wordt ingevuld.
- Test de formulieren via mobiele apparaten omdat veel bezoekers via mobiele apparaten de website bezoeken.
- Plaats bepaalde invoervelden naast elkaar, zodat het formulier korter lijkt. Hierdoor denkt de bezoeker dat het formulier sneller kan worden ingevuld. 

  • Is de website responsive?

Uit een onderzoek van Google is gebleken dat het aantal zoekopdrachten op mobiel groter is dan het aantal zoekopdrachten via desktop. Daarom moet de website goed werken en gebruiksvriendelijk zijn op een mobiel. De content moet ook aangepast worden naar het mobiele design, dit omdat uit onderzoek bleek dat de zoekopdrachten via mobiele apparaten gerichter zijn dan zoekopdrachten via desktop. Het is dus belangrijk dat een website mee verandert met de grootte van het scherm.

Naast deze drie quick wins zijn er nog een hoop andere quick wins om de sollicitatieratio te verbeteren, te vinden in de gratis tool. Dus ben jij benieuwd hoe je jouw website kan verbeteren? Ga dan meteen naar het aanvraagformulier en ontvang bijpassende adviezen!

Hoe werkt deze tool? 

Als je de tool hebt gedownload kan je zien dat de tool bestaat uit zes verschillende categorieën: betrouwbaarheid, overtuigingskracht, service, gebruiksvriendelijkheid, uitstraling en Google for Jobs. 

Belangrijk: als je de tool downloadt, moet je macro’s inschakelen zodat de knoppen in de tool werken. 

Binnen deze zes categorieën worden verschillende vragen gesteld die passen binnen dat onderwerp. Deze vragen kan je eenvoudig beantwoorden door op de ‘ja’ of ‘nee’ knop te klikken. Sommige vragen bevatten ook een extra informatie bolletje. Door met je muis op het ronde ‘i’ icoontje te staan, wordt er uitleg getoond. Als je alle vragen hebt beantwoord, kom je uit bij de uitslagen pagina’s per onderwerp. Hier staan alle adviezen die gebaseerd zijn op jouw antwoorden. 

Wil jij meer en betere kandidaten aantrekken? Vul dan nu het aanvraagformulier in en ontvang deze gratis tool!

 

Ons nieuwsBlijf op de hoogte

Schrijf u dan in voor onze OTYS Update. U ontvangt dan regelmatig een e-mail met het laatste recruitment nieuws, product releases en tips & tricks.

Houd me op de hoogte

0
Hi there!Heb je 1 minuut?

Welkom op onze vernieuwde website! We zijn benieuwd wat jij er van vindt. Geef snel je rating.

Alvast bedankt!

Geef je rating

Your!T BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.