Let's get in touch
 
Blog, Vakkennis

De vijf tools die jij absoluut nodig hebt in je recruitmentproces!

  • 3883 bekeken
  • 26-6-2020 12:49
Geschreven door
Kyara Jorritsma
van Recruit Robin

Er zijn hoogstwaarschijnlijk weinig mensen die graag extra werk willen verrichten, zonder dat dit nodig is. Zeg maar gerust nihil. Hebben wij even geluk, want bijna alles valt tegenwoordig te automatiseren. Ook het recruitmentproces! Er zijn zelfs voor elk onderdeel van je proces tientallen tools te vinden. Zo kan je jouw intake, zoektocht naar kandidaten en het contacteren van desbetreffende professionals bijvoorbeeld al automatiseren. Ook de sollicitatie of de overdacht kan je uit handen geven aan tools. Hieronder introduceren we de vijf meest nuttige tools voor elk moment in je sourcingproces!
 

1. De Intake

Recruitment Accelerator
Deze tool helpt je bij het creëren van de perfecte vacaturetekst. Door het in kaart brengen van je wensen kan Recruitment Accelerator ervoor zorgen dat jij tot wel drie keer meer sollicitanten hebt wanneer je zoektocht eindigt. Hoe ze dit doen? Door een remote online vacature intake te gebruiken. Hiermee wordt alle belangrijke informatie over je huidige team en de vacature verzameld, zodat alle punten worden meegenomen in het proces. Vervolgens ontvang je de haalbaarheidsanalyse, zodat je straks niet met doelen zit die niet te behalen zijn. Daarna krijg je een media-advies en binnen drie dagen staat de meest sterke vacaturetekst in je mailbox. Conclusie: jij hoeft precies niets meer te doen, behalve de vacature te plaatsen!
 

2. Voor de zoektocht

Recruit Robin
Met de tool van Recruit Robin automatiseer je jouw sourcingproces. Het gevolg? De meest relevante kandidaten uit elke online database, voor iedere vacature, mét contactinformatie om direct te benaderen. 

Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is doorgeven wie je zoekt. De tool zoekt vervolgens naar de beste kandidaten op platforms als LinkedIn en de grootste job boards van Nederland, zonder dat je daarvoor een dure licentie nodig hebt. 

Op deze manier werk je efficiënter, heb je toegang tot elke database (met actief- maar ook latent werkzoekenden) en kun je gemakkelijk op- en afschalen door de geautomatiseerde software. Bonus: je betaalt alleen voor kandidaten die jij goedkeurt! De tool wordt nu geheel geïntegreerd uitgerold in OTYS. Meteen gratis kennis maken met Recruit Robin kan hier.  
 

3. Voor het benaderen van kandidaten

Crystal Knows
Communicatie met een potentiële werknemer is altijd een uitdaging. Wie zit er aan de andere kant van de lijn en wat zijn zijn of haar voorkeuren? Crystal Knows helpt je hierbij, door het karakter van elke kandidaat die jij vindt in te schatten door middel van Artificial Intelligence. Miljoenen online datapunten worden geanalyseerd, om jou een zo accuraat mogelijk advies te geven over de persoonlijkheid van je contactpersoon. De tool geeft je namelijk communicatie-advies, gebaseerd op de persoonlijkheid van je kandidaat, voor elk mailtje, telefoontje of vergadering. Zo lijkt het straks net alsof jullie elkaar al jaren kennen en weet je precies wat je moet zeggen om ‘m binnen te hengelen!
 

4. Voor het interview of de overdracht

Calendly
Deze tool is gemaakt voor de mensen (waaronder ikzelf) die te allen tijde driedubbele afspraken inplannen of het overzicht zo af en toe kwijt zijn. Calendly plant namelijk voor nop een moment in om jouw potentiële professional te ontmoeten. Hiervoor hoef je enkel je voorkeuren door te geven en je agenda te delen, alvorens de tool een compleet overzicht biedt van de open plekjes in je agenda. De kandidaat kiest een tijd en de afspraak wordt automatisch toegevoegd aan je agenda. Calendly werkt met Google, Outlook, Office 365 en iCloud dus is vrijwel overal te gebruiken. Ook houdt de tool rekening met verschillende tijdzones (lees: geen omreken-gedoe meer).
 

5. Overige tools

We hebben hier een beetje valsgespeeld, omdat we simpelweg niet konden kiezen. Hieronder hebben we twee tools staan, die jouw recruitmentproces enorm kunnen vergemakkelijken. 

Grammarly
Voor de non-taalkundigen onder ons is Grammarly geïntroduceerd. Hiermee worden je teksten automatisch nagekeken op spel- en grammaticafoutjes én wordt het meteen verbeterd. Daarnaast zorgt de Tone Detector ervoor dat de ‘tone of voice’ van je bericht on point is, voordat je het bericht daadwerkelijk verstuurt. 

Zapier
Zapier linkt alle apps die jij gebruikt automatisch aan elkaar, zodat jij je kunt focussen op het belangrijke werk. Zo neemt de tool je ontzettend veel werk uit handen en automatiseer je al je workflows! Hiermee kan je jouw processen ook verbeteren en versnellen. Zapier werkt met meer dan tweeduizend apps en er worden elke week nieuwe toegevoegd, om al je processen te vergemakkelijken.  
 

Ons nieuwsBlijf op de hoogte

Schrijf u dan in voor onze OTYS Update. U ontvangt dan regelmatig een e-mail met het laatste recruitment nieuws, product releases en tips & tricks.

Houd me op de hoogte

0
Hi there!Heb je 1 minuut?

Welkom op onze vernieuwde website! We zijn benieuwd wat jij er van vindt. Geef snel je rating.

Alvast bedankt!

Geef je rating

Your!T BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.