Let's get in touch
 
Nieuws, OTYS, Vakkennis

De beste kandidaten vinden met de sourcingstraining van OTYS

  • 4225 bekeken
  • 13-4-2017 12:55
Geschreven door
M. Ingen

Post and pray op jobboards zoals Monsterboard, Indeed, Linkedin, Jobbird of Nationale Vacaturebank levert steeds minder goede kwalitatieve kandidaten op. In de IT-markt is deze trend al jaren aan de gang, echter het is nu ook voor andere branches een feit. Om deze reden is het sourcen een hot topic geworden. Maar hoe en waar vindt u geschikte kandidaten of kandidaten die niet actief op zoek zijn? Marcel van de Meer, eigenaar van Klikwork en specialist in sourcing, leert u in de Sourcingstraining alles over de zoektocht naar de beste kandidaat in plaats van naar de beste sollicitant.

Sourcing kan dé oplossing zijn voor hoofdpijnvacatures waar u maar niet de juiste kandidaat voor kunt vinden. Sourcing kan uw organisatie bovendien naar een hoger plan tillen, omdat er heel specifiek naar een set van kwaliteiten kan worden gezocht die maar weinig mensen op hun CV hebben staan. Sourcing is dan ook een uitstekend middel om de concurrentie een stap voor te zijn in de jacht naar die zeldzame kandidaat die van grote waarde kan zijn voor uw bedrijf of opdrachtgever!

OTYS biedt twee trainingen in sourcing aan; een basistraining van een dagdeel en een deepdive training van een hele dag. Sourcings specialist Marcel van der Meer vertelt u alles over sourcing: Wat is het, hoe doet u het en hoe zorgt u dat u zich onderscheidt in de rest van jouw markt? Meld u snel aan, want vol is vol!

Basistraining Sourcing

Dit programma is bedoeld voor recruiters die zich verder willen verdiepen in het sourcen naar talenten. In een dagdeel leert u zoeken op social media (social searching), hoe u een effectieve sourcingsstrategie opbouwt en waar u talenten, communities en concurrenten van uw opdrachtgever kunt vinden.

De training van een dagdeel vindt plaats op 9 mei op het hoofdkantoor van OTYS in Veenendaal. Meer informatie en de link om in te schrijven zijn onderaan dit bericht te vinden.

Deepdive training Sourcing

De Deepdive training is ontwikkeld voor recruiters en searchers die reeds bekend zijn in de wereld van het sourcen, maar zich hier meer in willen verdiepen en specialiseren. In dit programma leert in een dag onder meer het sourcen buiten de gebaande paden om het bereiken van een hogere conversie op uitgaande communicatie (bijvoorbeeld WhatsApp, SMS en mail) en hoe u contactgegevens kunt achterhalen van talenten.

Deze intensieve training van een dag vindt plaats op 20 juni op het hoofdkantoor van OTYS in Veenendaal. Meer informatie en de link om in te schrijven zijn onderaan dit bericht te vinden.

Over Marcel van der Meer

Marcel is vanaf het eerste moment geïntegreerd door online sociale netwerken en heeft de kracht van bijvoorbeeld LinkedIn altijd direct erkend. Marcel is altijd op zoek naar innovatie in recruitment en vooral sourcing. Altijd in contact met de wereldwijde sourcing community waar strategie, hacks, tools en ervaringen met elkaar worden uitgewisseld.
Waar wordt hij blij van? Talenten verbazen dat ze gevonden worden met hetgeen wat er online van ze te vinden is en opdrachtgevers helpen aan nieuw talent.

Meer info over de trainingen

Bent u altijd al benieuwd geweest hoe sourcing in zijn werk gaat en zou het een welkome aanvulling zijn van uw kennis over recruitment? Dan zijn deze trainingen juist voor u interessant! Via onderstaande button kunt u meer informatie én de inschrijflinks vinden van de trainingen.

 

Naar het trainingsoverzicht

Ons nieuwsBlijf op de hoogte

Schrijf u dan in voor onze OTYS Update. U ontvangt dan regelmatig een e-mail met het laatste recruitment nieuws, product releases en tips & tricks.

Houd me op de hoogte

0
Hi there!Heb je 1 minuut?

Welkom op onze vernieuwde website! We zijn benieuwd wat jij er van vindt. Geef snel je rating.

Alvast bedankt!

Geef je rating

Your!T BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.