Let's get in touch
 
Blog

Hoe zet je vacatureplaatsingen optimaal in?

  • 1-10-2020 9:29
Geschreven door
Maaike Bolhuis, In Goede Banen

De voordelen van werken met OTYS i.c.m. een multiposter.

Met de juiste tools kun je efficiënter werken. Met de recruitmentsoftware OTYS verbeter je zowel je werkprocessen als de candidate experience, maar hoe laat je nu vacatureplaatsingen het meest efficiënt verlopen?

1. Werk met een degelijk ATS
Voor het efficiënt uitzetten/distribueren van je vacatures is het belangrijk dat je met een ATS werkt die dit ook goed ondersteunt. OTYS doet dit. Doordat OTYS alles-in-een is, kunnen ze vrijwel alle processen automatiseren. Dit bespaart je niet alleen tijd, maar ook veel geld en vermindert foutgevoeligheid. Daarnaast heeft OTYS oneindige koppel- en integratiemogelijkheden met partners.

2. Zorg voor goed geschreven vacatureteksten
Om te zorgen dat je vacatures goed vindbaar zijn onder de juist doelgroep, is het belangrijk dat je de teksten van je vacatures goed vormgeeft. Gebruik relevante termen, dit vergroot je vindbaarheid.

3. Gebruik een volwaardige multiposter
Geautomatiseerde jobposting stelt klanten in staat vacatures goed, snel en meetbaar te publiceren. Op welke kanalen dit gebeurt, is natuurlijk afhankelijk van de arbeidsmarktdoelgroep. Door het gebruik van een multiposter, verspreid je vacatures naar veel (gratis) jobboards. Dit hoeft zich niet alleen te beperken tot regio. In deze tijden met COVID-19 en een oplopende werkloosheid, groeit de inzet van gratis jobboards. Door vanuit OTYS te werken met een multiposter, heb je met 1 klik toegang tot meer dan 100 gratis jobboards.

Kies je multiposter op basis van relevantie. Kijk bijvoorbeeld naar je behoefte aan landen waar je vacatures wilt distribueren (Alleen in Nederland of ook in België, of bijv. Oost- of Zuid Europa). Een ander relevant onderdeel is om te kijken naar de mogelijkheid om zelf keuzes te kunnen maken voor elke afzonderlijke vacature of juist niet. Niet elke software faciliteert dat. Daarnaast zijn statusmeldingen een belangrijk punt. Multiposting software bestaat bij gratie van koppelingen tussen software en jobboards. Een 'hikje' in de communicatie kan soms zorgen voor een foute plaatsing. Daar moet je als gebruiker wel van op de hoogte gebracht worden.

Nog een stapje verder? Vanuit OTYS is er (via InGoedeBanen.nl) de mogelijkheid om campagnematig te posten. Het stelt je in staat stelt om zelf campagnematig grotere aantallen vacatures met een hoge doorloopsnelheid volledig automatisch te publiceren. Op basis van data, budgetten en marketingresources worden campagnes flexibel ingericht naar vakgebied, regio of opdrachtgever. Zo krijg je optimaal inzicht in de uitgaven en opbrengsten per campagne, kanaal en vacature. Resultaten worden gemeten in cost per click, cost per applicant en/of cost per hire. De perfecte marketing oplossing voor moeilijkere invulbare vacatures.

4. Zorg ervoor dat je ATS geschikt is om respons op te vangen en te meten
Niet elk ATS is even geschikt om respons vanuit de jobboards rechtstreeks te verwerken. ATS-en met veel aandacht voor de candidate journey (zoals OTYS) zijn meestal erg geschikt om sollicitaties te verwerken en respons te meten. Dat zorgt ervoor dat je weet waar je kandidaten vandaan komen en welke kanalen (jobboards) de meeste plaatsingen opleveren. Dat maakt een gerichte jobboardkeuze voor toekomstige vacatureplaatsingen een stuk eenvoudiger.

 

Relevante blogs: Tips voor het plaatsen van een (online) vacature
Multiposters: InGoedeBanen, Recruitment Technologies
Vacaturesites & Jobboards: Academic Transfer, Indeed Star Partner, LinkedIn, Stepstone & veel meer via onze partners

Ons nieuwsBlijf op de hoogte

Schrijf u dan in voor onze OTYS Update. U ontvangt dan regelmatig een e-mail met het laatste recruitment nieuws, product releases en tips & tricks.

Houd me op de hoogte

0
Hi there!Heb je 1 minuut?

Welkom op onze vernieuwde website! We zijn benieuwd wat jij er van vindt. Geef snel je rating.

Alvast bedankt!

Geef je rating

Your!T BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.